Lissabonis toimunud hääletusel kogus Haggerty 428 häälest koguni 60 protsenti. Tema lähim rivaal, ITF-i indialasest asepresident Anil Khanna kogus 21,7, iirlane Dave Miley 10,8 ja tšehh Ivo Kaderka 7 protsenti häältest.

Eesti tenniseliidu peasekretär Allar Hint rääkis möödunud pühapäeval "Matšpalli" podcastis, et Eesti hääl läheb ühele eurooplastest. "Tunnen nii Dave’i kui ka Ivot väga hästi ja pean mõlemat väga heaks kandidaadiks. Langetan lõpliku otsuse kohapeal toimuvate esitluste põhjal," sõnas Hint.

Haggerty käe all ja nõusolekul tehti tänavu palju kära tekitanud Davis Cupi reform ning aasta alguses muudeti edetabelisüsteemi, et see suvel juba läbikukkunuks kuulutada ja augustis endiseks tagasi pöörata.

"Väidetavalt ei olnud ATP nõus madalamatele turniiridele punkte andma. Lahenduseks tegi ITF enda punktisüsteemi, kuid sellega kahanes turniiride arv 20–30% ning suurel osal mängijatel võeti ära võimalus mängida professionaalset tennist. Pärast süsteemi endiseks kuulutamist pole turniiride arv taastunud," kritiseeris Hint.
1x
00:00

Davis Cupi reform hõlmas endast selle võistlussarja Maailmaliiga formaadi uuendamist seoses uue investori, vutistaar Gerard Piquet' osalusega firma KOSMOS-e mitmemiljardilise investeeringu lisandumisega. Eestit puudutas reform nii palju, et meid langetati ebaõiglaselt kolmandasse gruppi, kuigi me võitsime 2018. aasta aprillis II grupi väljalangemismängus Tallinnas Tuneesiat.

Esimest korda Davis Cupi ajaloos hakati sellest aastast aga gruppe koostama Davis Cupi maailma edetabeli põhjal, millel seni sisuliselt mingit väärtust polnud.

Vastuseisu uuele formaadile väljendasid ka tennise suurriigid, sest 18 koondise osalusel toimuv finaalturniir leiab aset novembris, kui tippmängijad on kõige väsinumad ning tavaliselt juba puhkuseks valmistuvad.

See aga ei takistanud Haggerty poolt hääletamast näiteks Suurbritanniat, kes on üks viiest 12 häälega riigist ITF-is koos USA, Saksamaa, Prantsusmaa ja Austraaliaga.

Haggerty rõhus oma kampaanias faktile, et tema käe all on ITF-i eelarve nelja aastaga kahekordistunud ning ta on kogu oma presidendipalga sellesse arengufondi annetanud, lubades uuesti valituks saades seda tegevust jätkata. Suurenenud on märgatavalt nii Davis Cupi kui ka Fed Cupi auhinnarahad.