Valisime neist välja parimad:

1. Andy Murray sööb vahel päevas kuni neli Feast'i jäätist. Seda küll ainult kodus olles, võistluspauside ajal ja mitte Wimbledoni eel. "Ma võin jäätist süüa keskpäevast kuni magamaminekuni," ütleb ta.

2. Murray treener Ivan Lendl räägib kõige ropumaid anekdoote maailma tenniseväljakutel. Lendl avaldas ka ise kunagi, et "Andy huumorimeel on peaaegu sama haige kui minu oma."

3. Murray keskmine nimi on Barron, mis vanas inglise keeles tähendab "noort sõdalast".

4. Murray on tennisekeskuste riietusruumides sama populaarne kui Jay-Z lavalaudadel. Murray andest aimu saamiseks tasub kuulata paarismängijate Bob ja Mike Bryani albumit, kus ka Murray natuke räpib, sõnad räägivad temast ja autogrammiküttidest: "During Wimbledon it gets really crazy. My hand cramps up and my mind gets hazy. I sign and sign but the line doesn't end. Wake me up and let's do it tomorrow. Autograph."

5. Murray füsiaterapeut Andy Ireland usub tulnukatesse.

6. Ükskord Wimbledoni keskuses ringi jalutades kuulis Murray ühte naist telefoni sosistamas: "Seal läheb see Scottish w****r (tõlk: šoti p**kur). Samuti on ta saanud kirju Wimbledoni riietusruumi, millel seisab: "Ma loodan, et sa kaotad kõik oma järgmised matšid kogu karjääri jooksul."

7. Ainus kord, kui Murray on enne treeningut närvi tundnud, oli siis kui tal avanes Queen's Clubis harjutada koos oma lapsepõlveiidoli Andre Agassiga - Murray läks nii sabinasse, et unustas oma veepudeli maha.

8. Kord hakanud Murray'l kodus signaal tööle. Mees võttis voodi alt reketi ja tormas alla, et sissetungijale mänguvahendiga äsada, kuid alarm oli undama läinud iseenesest. Mingit murdvarast polnudki.

9. Murray'l on alkoholist paha hakanud elus vaid korra, 16-aastaselt, kui ta oksendas ööklubi ukse ees. "Üritasin seda oma kätesse püüda. See voolas mööda mu käsi ja jalgu alla ning pritsis kingade peale. Uskumatu, aga nad lasid mu sisse. Kujutan ette, et ma polnud sel õhtul just kõige populaarsem tantsumees."

10. Murray ei jõudnud 2004. aastal BBC Aasta Sportlase galale parima noorsportlase tiitlit vastu võtma, sest oli end kogemata hotelli vetsu kinni pannud.

Loe kõiki 50 fakti SIIT