Mõlema tennisisti nimi ilmus välja politseioperatsiooni "Oikos" käigus. "Oikos" uurib ulatuslikku rahvusvahelist kuritegevuslikku organisatsiooni, mida kahtlustatakse kihlveopettustes, korruptsioonis ning rahapesus. Organisatsiooni eestvedajateks olid endised Hispaania jalgpallurid Carlos Aranda ja Raul Bravo.

Uurimise käigus selgus, et Aranda võttis tunamullu ühendust Marc Lopeziga ning pakkus talle raha, et nad kaotaksid Wimbledoni paarismängu turniiri avaringis koos Felicianoga austraallastele Matt Reidile ja John-Patrick Smithile. Ehkki hispaanlased võitsid esimese seti 6:3, kaotasid nad kolm järgmist 6:7 (2), 2:6, 4:6, kusjuures hispaanlaste puhul oli tegu French Openi tiitlikaitsjatega.

Marc Lopez on Hispaania meedias kõiki süüdistusi eitanud.

Marc Lopezi karjääri säravaimaks hooajaks võib pidada 2016. aastat, kus ta tuli koos maailma teise reketi Rafael Nadaliga Rio olümpiavõitjaks paarismängus. Lisaks võitis Marc samal aastal paarismängus koos Felicianoga French Openi. Feliciano Lopez on endine maailma 12. reket. Lisaks French Openi paarismängutiitlile on tal ette näidata üksikmängus neljal korral suure slämmi turniiri veerandfinaali jõudmine.

Mõlemad Lopezid on praeguse seisuga tegevmängijad ning Feliciano järgmine turniir on sel nädalal toimuv Queensi paarismänguturniir, kus ta osaleb koos endise maailma esireketi Andy Murray'ga (ATP 215.).

Kihlveopettustest oli põgusalt juttu ka viimases "Matšpalli" podcastis. Kuula siit!

1x
00:00