Hispaania naismängijad saatsid oma riigi tenniseliidu presidendile kirja, kus teatasid, et ei kavatse protesti märgiks järgmise aasta Föderatsiooni karikaturniiril mängida. Hispaania naiskond peaks järgmise aasta 5.-6. veebruaril kohtuma Fed Cupil Tallinnas Eesti naiskonnaga.

Pöördumisele kirjutasid alla Maria Jose Martinez Sanchez (maailma 25. reket), Anabel Medina Garrigues (53), Arantxa Parra Santonja (58), Carla Suarez Navarro (63), Lourdes Dominguez Lino (108) ja Nuria Llagostera Vives (116).

"Me oleme väga mures alaliidu vähese toetuse pärast naiste tennisele. Me tahame, et RFET tunnistaks oma vigu ja hakkaks lõpuks probleeme likvideerima," seisab naiste pöördumises, mille avaldas Hispaania päevaleht Mundo Deportivo.

Naistennisistide sõnul ei suuda alaliit neile tagada piisaval tasemel meditsiinilist teenindust ja ei investeeri tennise infrastruktuuri. Lisaks korraldatakse Hispaanias liiga vähe ITFi turniire naistele ja ka Fed Cupi naiskonna finantseerimine on väga kehval tasemel.

Protesti alustanud naistennisistide sõnul tõstatasid nad samad probleemid juba 2008. aastal, kuid tänaseks pole midagi muutunud.