Mängijad, kes kolmapäeval pressikonverentsil oma pettumust alaliidu suhtes väljendasid, olid Carla Suarez Navarro, Garbine Muruguruza Blanco, Maria Jose Martinez Sanchez, Silvia Soler Espinosa, Estrella Cabeza Candela, Nuria Llagostera Vives, Arantxa Parrana Santonja, Lourdes Dominguez Lino ja Laura Pous Tio. Ainsad tippmängijad, kes veel alaliidu alla edasi jäid, on Anabel Medina Garrigues, Lara Arruabarrena-Vecino ja María-Teresa Torró-Flor.

"Kaks aastat tagasi oli meil presidendiga kokkusaamine, kus me väljendasime oma muret naiste tennise suhtes ning see lõppes kokkuleppe allkirjastamisega rahvuslikus spordinõukogus. Kuid seda kokkulepet pole üldse täidetud," ütles Llagostera Vives.

Alaliit lubas toona Hispaania naiste tennist elavdada tegevustega, mis oleksid maksma läinud 250 000 eurot. Mängijate sõnul kohtus alaliidu nõuandev kogu kahel korral 2011. aastal, kuid pole pärast seda enam kokku tulnud.

Mängijad polnud nimelt rahul, et alaliit lõpetas WTA turniiri korraldamise Marbellas, müüs Barcelona WTA turniiri Austriale, kaotas 16 ITF-i turniiri ning jättis ära kahed viimased naiste Hispaania meistrivõistlused.

Hispaania tenniseliidu presidendi valimised toimuvad 19. jaanuaril ning mängijad loodavad, et Escanuelat järgmiseks ametiajaks uuesti tagasi ei valita.