Eelmisel nädalal sattus Kyrgios pukikohtunik Fergus Murphyga sõnasõtta servikella teemal. Teatavasti on mängijatel punktide vahel järgmiseks pallinguks aega 25 sekundit valmistuda. Teise ringi matšis Karen Hatšanovi vastu tuli tal servikell Muprhyga taas jutuks.

Austraallase järjekordne vihapurse läks talle maksma lausa 113 000 dollarit ning meedias spekuleeritakse, et meeste tennise katuseorganisatsioon ATP võib veel rakendada lisasanktsioone.

Muu hulgas nimetas Kyrgios Murphyt, kellega tal on juba varasemast mitu kana kitkuda, "halvimaks kohtunikuks tennisemaailmas" ning ütles: "Iga kord, kui ma mängin, saab ta mingi rumala s***ga hakkama, iga kord".


Kyrgios läks keema teise seti üheksanda geimi järel, sest talle tundus, et kohtunik pani servikella liiga vara käima, sundides teda mitmel puhul esimese serviga kiirustama. Vaidluses pukikohtunikuga tõi ta mängu alati pikalt servideks valmistuva Rafael Nadali.

"Täielik rämps. Häbiväärne. Näita mulle mõnda videot, kus Rafa nii kiiresti mängib, just seda geimi! Kui sa mõne sellise leiad, panen ma oma suu kinni ega ava seda enam kunagi. Ma garanteerin, et sa ei leia ühtegi sellist!" karjus ta.

Kyrgios kaotas teise seti kiires lõppmängus ja teenis järgmise sõnavahetusega ametliku hoiatuse. Seejärel palus ta kohtunikult tualetipausi, kuid pukimees talle seda ei võimaldanud, kuna paus oli juba niigi pikaks kujunenud. Austraallane läks sellegipoolest riietusruumi, pekstes puruks kaks reketit ning naases väljakule. Selle eest talle uut hoiatust ei määratud, sest teda saatnud kaks ametnikku intsidenti ei näinud. Ometi näidati seda vahejuhtumit kogu maailmale otseülekandes.

Olles mängu 7:6, 6:7, 2:6 kaotanud, keeldus Kyrgios Murphyga kätt surumast, öeldes iirlasele, et ta on "fucking tool", mis eesti keelde tõlgituna võiks tähendada "kuradi jobu".

Kaks päeva pärast skandaalset matši postitas Kyrgios oma Instagrami kontole video, millel jookseb paralleelselt kaks mänguolukorda: üks sellest samast kohtumisest ja teine Nadali mängust Daniil Medvedeviga Montreali turniiri finaalis. Kui vasakpoolsel videol kulub Kyrgiosel eelmise punkti lõpust servimiseks 28 sekundit, siis Nadal raiskab ära koguni 40 sekundit. Tasub märkimist, et hispaanlasele pandi ka servikell oluliselt hiljem tööle.