Federer (34) osaleb täna õhtul Helsingis Hartwall Arenal oma hea sõbra Jarkko Niemineni (34) lahkumismängus. Omavahel on nad sõbrad seejuures juba eelmisest sajandist, kui mängisid juunioride klassis koos paari.

"Kui aus olla, ei tea ma Soomest eriti midagi," oli Federer meie põhjanaabrite pealinnas maandudes tagasihoidlik. "Teil on siin külm. Ja teile meeldib jäähoki. Teil on imeline loodus, palju järvi ja palju mõnusaid paiku. Kas ma peaksin teadma rohkem? Ilmselt küll. Kuid mul on hea meel olla siin."

Esmakordselt Soomet külastav Federer on šveitslasele omaselt suur hokisõber.

"Teemu Selänne on olnud alati üks mu lemmikuid - ma mõtlen üle maailma, mitte ainult Soome mängijatest. Ta oli supertäht Ameerikas ja mängis ilusat jäähokit," kiitis Federer.

"Tal oli alati sihik paigas, ta oli suurepärane meeskonnamängija. Kui tutvusin temaga, sain kohe aru, kui suur liider ta on. Ta tõepoolest väärib kõiki neid sõnu, mida talle omistatakse."

Federer tõi välja veel kaks Soome hokilegendi - Saku Koivu ja Jere Lehtineni -, kuid naases kiiresti Selänne-teemale.

"See on päris hull, kuidas mu elu on muutunud. Lapsena mängisin PlayStationil Selännega, kuid nüüd on mul võimalus temaga suhelda ja isegi (tennist) mängida."

Lisaks Federeri ja Niemineni üksikmängule on täna kavas ka paarismäng, kus nimetatud tipptennisiste "aitavad" Rootsi hokitäht Peter Forsberg ja Selänne.