28-aastase šveitslase jaoks oli tegemist esimene Grand Slam turniirivõiduga. Homme avaldatavas uues maailma edetabelis tõuseb šveitslane kolmandaks, Nadal jätkab esinumbrina.

Finaali teises setis võitles Nadal tugevate seljavaludega ja polnud üldse kindel, kas ta suudab mängu lõpetada. Nadal vajas pikka meditsiinilist pausi ning kui hispaanlane väljakule tagasi tuli, kostitas osa publikust teda isegi vilekooriga. Kahe esimese seti peale kulus vaid 75 minutit ning Wawrinka juhtis 2:0.

Kolmandat setti alustas valuvaigistavaid süste saanud Nadal väga kindlalt ja asus kiiresti 3:0 ja 4:1 juhtima. Hispaanlane enam eduseisu käest ei andnud ja võitis seti 33 minutiga 6:3.

Neljandas setis hoidsid mõlemad mängijad oma servigeime Wawrinka 3:2 eduseisuni, siis kaotas Nadal oma pallingu. Hispaanlane murdis küll koheselt tagasi, kuid andis siis taas oma pallingu käest - seis 3:5. Poolfinaalis tiitlikaitsja Novak Djokovici alistanud Wawrinka enam elu võimalust käest ei andnud ja kindlustas oma servigeimi hoidmisega setivõidu 6:3 ja terve matši üldvõidu 3:1.

Wawrinka lõi finaalis koguni 19 ässa Nadali ühe vastu, topeltvead jagunesid 3:2 Nadali "kasuks". Esimese servi õnnestumine oli uuel tiitlivõitjal 87% Nadali 60% vastu. Šveitslane realiseeris mängu 15-st murdepallist 5, Nadal 6-st 2. Wawrinka tegi küll rohkem sundimata vigu (49:32), kuid äralöögid olid tema kasuks 53:19.