Austraallanna võttis endaga laua taha kaasa 11-kuuse õetütre, keda ta terve pressikonverentsi aja süles hoidis.

"Ta nimi on Olivia. Elu on üks ilus asi. Ta tõi mu näole naeratuse kohe, kui ma väljakult ära tulin. Piisas mul teda vaid emmata, kui sain kinnitust, et kõik on hästi," rääkis poolfinaalis 21-aastasele ameeriklannale Sofia Keninile (WTA 15.) 6:7 (6), 5:7 alla jäänud Barty.

Austraallannal jagus kiidusõnu ka Kenini aadressil: "Ta on vist pärast tänast maailma esikümne mängija. Ta väärib seda tunnustust. Ta on teinud uskumatu turniiri ja jätnud selja taha erakordsed 12 kuud. Ta mängis täna suuri punkte minust paremini."

Kenin tõuseb uuel nädalal täpsemalt üheksandal edetabelikohale. Maailma kolmas reket Simona Halep, kes samuti täna poolfinaalis kaotas, tõuseb teiseks. Kolmandaks langeb tšehhitar Karolina Pliškova, viiendalt kohalt tõuseb neljandaks järgmisel nädalal Tallinnas Fed Cupil mängiv Elina Svitolina. Kahe koha võrra tõuseb viiendaks Anett Kontaveidile Australian Openi kolmandas ringis kaotanud šveitslanna Belinda Bencic.

Kontaveit kerkib 32. kohalt 22. kohale. Suurima tõusu teeb TOP 30-s Garbine Muguruza (WTA 32.), kes on finaalipääsuga taganud endale vähemalt 16. edetabelikoha, kuid võib turniirivõidu korral tõusta ka 12-ndaks. Keninil on võimalus laupäevase võiduga tõusta seitsmendaks.