Kahesetilisse kaotusseisu jäänud Federer alustas oma tagasitulekut kolmandas setis ning kuigi Cilicil oli neljandas setis kasutada koguni kolm matšpalli (üks seisult 5:4 ning teised kaks kiires lõppmängus), suutis 34-aastane šveitslane ikkagi olukorra enda kasuks kallutada ning seisu viigistada.

Otsustavas setis näitas Federer juba kindlamat mängu, võites seega kogu kohtumise numbritega 6:7, 4:6, 6:3, 7:6, 6:3. Cilici jaoks oli sealjuures tegu tema karjääris ainulaadse juhtumiga - kõik eelnevad kahesetilised eduseisud oli 27-aastane horvaat Suure Slämmi turniiridel alati ka võiduks vormistanud.

Teine samaaegne kohtumine nii tasavägiseks ei kujunenud - kuuenda asetusega kanadalane Milos Raonic edenes kaks ringi tagasi Novak Djokovici alistanud ameeriklase Sam Querrey üle saadud 6:4, 7:5, 5:7, 6:4 võiduga edasi nelja parima sekka, kus Raonici vastaseks on just nimelt Federer.

Ülejäänud veerandfinaalid peetakse samuti täna - 10. asetusega Tomaš Berdych kohtub 32. paigutusega prantslase Lucas Pouille'iga ning Andy Murray võtab mõõtu Jo-Wilfried Tsongaga.