208-sentimeetrine Isner ja 203-sentrimeetrine Anderson virutasid otsustavas setis vaheldumisi serviässasid üle kahe tunni, enne kui Anderson lõpuks Isneri servi murdis ning seejärel ka oma servi hoidis.

Viimases setis oli Andersonil pidevalt just kui näiline initsiatiiv, kuid murdepallideni jõudis ta haruharva. Isneril ei olnud sealjuures viimases setis mitte ühtegi võimalust murdeks.

Otsustavaks saanud murdegeimis suutis Anderson sealjuures võita täiesti fenomenaalse punkti: ühe Isneri löögi ajal ta libastus ning kukkus istukile, ent suutis napilt õigeks ajaks end püsti ajada, reketi valesse kätte võtta ning löögi tagasi vastase väljakupoolele saata. Paar lööki hiljem lõi Isner auti.

Mängus löödi kokku 102 ässa - 49 läks Andersoni, 53 Isneri nimele.

Eelmine rekord pikima Wimbledoni poolfinaali osas oli neli tundi ja 44 minutit.

Mõlema tennisisti jaoks oli juba poolfinaali jõudmine nende karjääri parim tulemus Wimbledonis. Isner polnud varem ka ühelgi teisel Suure Slämmi turniiril nii kaugele jõudnud, Andersonil on eelmisest aastast olemas kogemus US Openi finaalist.

Isneri jaoks on tänane matš aga täielik köömes selle kõrval, millises kohtumises ta 2010. aastal Wimbledoni avaringis osales. Toona püstitati koos prantslase Nicolas Mahutiga pikima tennisemängu maailmarekord, millele pole mitte keegi isegi lähedale jõudnud: üle kolme päeva peetud kohtumises sai Isner lõpuks uskumatu 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68 võidu. Toona kestis mäng kokku 11 tundi ja viis minutit, ainuüksi viimane sett võttis aega kaheksa tundi ja 11 minutit. Mängus löödi siis kahe peale kokku 216 ässa!

Tänasest kohtumisest pikemad on olnud lisaks sellele veel vaid kaks mängu: Davis Cupil 2013. aastal peetud paarismäng Tomaš Berdychi/Lukaš Rosoli ja Stan Wawrinka/Marco Chiudinelli vahel (7 tundi ja 2 minutit) ning Davis Cupil 2015. aastal peetud üksikmäng Leonardo Mayeri ja Joao Souza vahel (6 tundi ja 43 minutit).

Teises poolfinaalis lähevad vastamisi Novak Djokovic ja Rafael Nadal.