Kihlveopettus leidis aset 2013. aastal Austraalias Toowoomba Futures turniiril, mida ta alustas favoriidina.

Lindahl pakkus oma vastasele Andrew Corbittile 500 dollarit kaotuse eest. Viimane keeldus rahast ja teatas pakkumisest korraldajatele. Seejärel ütles Lindahl oma sõbrale Matthew Foxile, et plaanib hoopis ise mängu ära anda, vahendab ABC News.

Härra Fox pani koos teise sõbra, Ryan Wolfendeniga raha Corbitti võidule, kelle koefitsent oli 7.50. Kui kihlveokontorid märkasid, et matšile on ühtäkki pandud 3000 dollarit, kuigi taolised kohtumised koguvad harilikult vaid paarsada dollarit, võtsid nad selle oma kontoritest maha.

Lindahl vahistati 2014. aastal Sydney olümpia tenniseväljakutel ning päev hiljem kuulas politsei pealt tema telefonikõne härra Foxiga, kellel kästi kõik asitõendid hävitada. "Kustutasid sa kõik asjad ikka ära? Viska kõik minema!" käskis Lindahl.

Lindahl tunnistas ühtlasi, et on varemgi mänge meelega kaotanud, sest "ta oleks rumal, kui ta seda ei teeks".

Lindahli kaitsjad väitsid kohtus, et ta ei saanud kõnealusest kokkuleppemängust majanduslikku kasu ning tal on keeruline tennisetreenerina edasi töötada. Kohus jäi uskuma, et Lindahl kahetseb oma tegu ega tegele enam sellise pettusega kunagi.

"Mul pole kahtlustki, et see on sinu jaoks väga raske aeg," ütles naiskohtunik.

Lindahli parim ATP edetabelikoht oli 2010. aastal saavutatud 187. positsioon. Rootsi juurtega tennisist on kahel korral (2007 ja 2009) osalenud ka US Openi kvalifikatsioonis.