"Võrkpall on hea eeskuju. Kui nad punktide lugemise süsteemi muutsid, ei reageerinud inimesed sellele alguses kõige paremini ning paljud olid muudatuste vastu, aga kokkuvõttes on nii palju parem," vahendab Djokovici Pariisis öeldut Euroopa Võrkpalliliidu (CEV) koduleht.

Djokovic on suur võrkpallifänn. Ta oli isegi kohal Belgradis toimunud 2011. aasta naiste võrkpalli EM-il, kui Serbia finaalis Saksamaa võitis ja esimest korda Euroopa meistriks krooniti.

1998. aastast kestab võrkpallis üks geim 25 punktini, varem mängiti 15-ni. Enne suurt uuendust võis võrkpallis punkti teenida vaid servides. Nüüd on punkt laual iga kord, kui pall mängu pannakse.

Djokovic ei täpsustanud, milline peaks tulevikus olema punktide lugemise süsteem tennises, kuid ilmselt pooldab ta uuendust, mida ATP Järgmise Põlvkonna aastalõputurniiril juba katsetatud on. Nimelt soovitakse tennises liikuda reeglite poole, mille kohaselt mängitaks üks sett nelja geimivõiduni, kiire lõppmäng tuleks juba 3:3 viigiseisul (senise 6:6 asemel). Ära soovitakse kaotada 40:40 tasamängu järel "eduseisud" ning servide puhul jääks pall mängu ka võrgulindi riivamise korral.