Tegu oli mänguliselt kahe totaalse vastandi kohtumisega: kui Ostapenko on tuntud oma võimsate ja jõuliste äralöökide, agressiivse mängustiili ja rahutu olemise poolest, siis tipptennistidest ehk peenikesemate sekka kuuluv Hsieh hiilgab liikumise, kaitsemängu ja rahulikkusega. Seekord jäi väga veenvalt peale just Hsiehi tasane ja stabiilne mäng: Ostapenko ei saanud kuidagi tööle oma servi ning käitus suures frustratsioonis inetult.

Ostapenko kasutas kuuest võimalikust kotkasilma-challenge’ist ära lausa viis, kusjuures oma tahtmist ei saanud ta ühelgi korral. Viimase challenge’i järel ei olnud ta isegi kotkasilma tegutsemisega rahul, väites valjuhäälselt, et pall oli tegelikult ilmselgelt väljas, kuigi nii kohtunikud kui kotkasilm tuvastasid, et pall riivas joone ära.

Paar punkti hiljem lõi lätlanna ise palli selgelt auti ning kuna kotkasilma võimalust tal enam ei olnud, hakkas ta kohtunike kallal võtma. „Kas sa oled pime? Päriselt ka? Oled sa pime?” röökis Ostapenko pukikohtuniku suunas, kusjuures varem oli talle juba reketi vastu maad tagumise eest suuline hoiatus antud. Võimalik, et kui kohtunik oleks osanud ka vene keelt tõlkida, oleks ka teine hoiatus soolas olnud, sest ingliskeelsete väljendite kõrval tuli tema suust ka venekeelset krõbedat kraami.

Kohtumise lõpu järel Ostapenko lausa tormas platsilt – ta surus küll vastase ja kohtuniku kätt, kuid pakkis siis rekordkiirusel koti ning oli ehk kümmekond sekundit pärast viimase punkti lõppu juba tribüüni varju tormanud.

Eelmisel aastal Wimbledonis poolfinaali jõudnud 2017. aasta Prantsuse lahtiste võitja jääb nüüd ilma suurest hulgast edetabelipunktidest ning langeb maailma edetabelis ilmselt kaheksanda kümne lõppu, kui mitte isegi veel kaugemale.