Bertens tunnistas kolmapäeval pärast teise ringi mängu pooleli jätmist ja slovakitarile Viktoria Kužmovale avaseti 1:3 kaotusseisus loobumisvõidu andmist pressikonverentsil, et võitles päev läbi varahommikul alanud oksendamise ja kõhulahtisusega.

"Tundub väga toidumürgituse laadne asi olevat," hindas Tustit. "Bertensil on ka väga tugev kuu selja taga (poolfinaal Stuttgartis, Madridi turniiri võit, poolfinaal Roomas - toim). Kaks tugevat turniiri järjest, väike puhkus vahel. Keha on emotsioonidest väsinud ja tundlikum. Ilmselgelt on ta ka üliheas vormis - siis hakkavadki igasugused asjad paremini külge."

Kuidas Tustit Kanepit ja paarismängijatest vendi Bob ja Mike Bryanit haigustest eemale hoiab? "Söögikordadel tuleks toorest liha ja kala vältida, neid turniiri ajal eriti ei puutu. Mida rohkem sa saad süüa kohvikutes ja restoranides, kus ei ole suurt rahvamassi kõrval, seda parem. Kaia on oma õhtusööke siin alati väljas teinud. Väljakute juurde ta õhtuti pole tulnud."

Päris haigusevaba pole siiski ka Kanepi viimastel nädalatel olnud. Mäletatavasti võttis ta end ülemiste hingamisteede viiruse tõttu maha Rooma turniiri kvalifikatsioonist.

"Rooma turniiril pidid veel neli-viis tüdrukut ennast sama probleemiga, mis Kaial oli, välja tõmbama. Riietusruumid ja kohvikud on neil ju samad. Piisab sellest, kui keegi toob kuskilt mingi väikse viiruse ning sel juhul levib see juba kiiresti. Ise pead ennast eemale oskama hoida. Võtmesõna on võimalikult vähe kontakti," lisas Tustit.

Haigestus ka ukrainlanna Kozlova

Viiruse tõttu on sel nädalal Pariisis mängimisest loobunud ka ukrainlanna Katerina Kozlova (WTA 67.), kelle loobumisest pääses mängua kolmandasse ringi tema kaasmaalane Elina Svitolina (WTA 9.).

Selge on see, et kergekäeliselt ühtegi loobumisvõitu suure slämmi turniiril ei anta. Ka Bertens tunnistas, et uskus enesetunde paranemisse viimase hetkeni enne väljakule astumist. Paraku ilmutas vahepeal taandunud haigus end matši ajal uuesti.

"Suurtel slämmidel ei taha keegi alla anda. Väiksematel turniiridel, kui sa tead, et suurturniir on nädala või kahe pärast tulemas, tehakse see otsus plaju lihtsamini, sest siis tead, milleks sa valmistud. Siin kindlasti kergeid loobumisvõite ei anta," märkis Tustit.

Kanepi peab French Openi kolmanda ringi matši venelanna Veronika Kudermetovaga täna 14. väljaku teise mänguna. Avamäng, milleks on meeste paarismäng Ram/Salisbury (11. asetus, USA-GBR) - Coucaud/Lamasine (FRA), algab Eesti aja järgi kell 12. Paarismäng peetakse kahe seti võiduni.