Maailma 42. reketi võidunumbrid olid 6:4, 6:2. Avasetis tegi Siniakova otsustava murde üheksandas geimis, pääsedes 5:4 juhtima, ning päästis seejärel neli murdepalli, enne kui setile võiduka punkti pani. Teises setis suutis tšehhitar Osaka pallingu murda kahel korral järjest ja tüüris kindlalt võidusadamasse.

Oma karjääri kõige väärtuslikuma võidu saanud Siniakova lõi kolm ässa, tegi 12 äralööki ja päästis kõik seitse Osaka murdevõimalust. Ka kahes esimeses ringis raskustes olnud esireket tegi täna lausa 38 sundimata viga Siniakova 13 vastu.

Osaka pressikonverents toimus muidugi mõista täissaalile. Kes klapptoolidele ära ei mahtunud, seisis püsti. Fotoobjektiivid särisesid ja plaksusid vahetpidamata.

Kui suur su pettumus praegu on? "Kui te küsite skaalal ühest kümneni, siis sada!"

"Ma ei taha öelda, et ma olen masenduses, aga ma olen. See on elu loomulik osa. Olen ülikõvasti trenni teinud, aga ei suuda esineda nii, nagu soovin. Olen väga pettunud, kuidas ma siin mängisin. Muidugi tahan, et oleks paremini läinud, aga aega tagasi kerida ei saa."

Osaka tunnistas, et ei tulnud kogu turniiri jooksul pingega toime. Tema jaoks on ikkagi esmakordne osaleda suurel slämmil esireketina. "Ma ei jää kergelt haigeks, seega see peavalu ja väsimus, mida ma neil päevil tundsin, pidi olema stressist. Sellegipoolest oleksin pidanud suutma end sellises seisus läbi suruda," sõnas ta.
Naomi Osaka

"Mul on õlgadel päris suur koorem. Kõik on mulle uus. Olen siin varem mänginud, aga mitte sellises olukorras. Teie, kutid, olete ilmselt sellega rohkem harjunud, sest te olete tenniseajakirjanikud - vähemalt mõned teist. Inimesed väljaspool seda ringi vaatavad, et asetatud mängija peaks ju kergelt võitma kedagi, kellel edetabelikoht umbes viis miljonit sada, kuigi ka nemad on väga head, neil on lihtsalt tõusud ja mõõnad. Minagi ei olnud eelmisel aastal number üks, vaid 70. (tegelikult oli Osaka 72. kohal ainult ühe nädala mullu jaanuaris ja hakkas siis järjest kerkima - toim). Mängijad, kes ei ole järjepidevalt head, võivad vahel särada."

Küsimusele, mis võiks olla see tegevus või asi, mis talle uuesti naeratuse näole tooks, vastas Osaka filosoofiliselt: "Nii imelik kui see ka pole, siis minu kaotus on ilmselt parim asi, mis praegu juhtuda võis. Olen terve igaviku unistanud kalendriaasta slämmist, aga kui see nii lihtne oleks, oleks seda ilmselt kõik juba teinud. Pean lihtsalt kõvasti treenima ja loodan, et see varsti juhtub. Praegu olen igatahes väljas. Vabandust, kutid, aga ma ei hakka teid igatsema!"

21-aastane Osaka jääb vaatamata kaotusele maailma esireketiks, sest Roland Garrosel on konkurentsist langenud ka teine number Karolina Pliškova.

Kaheksandikfinaalis on Siniakova vastaseks maailma 14. reket, ameeriklanna Madison Keys, kes alistas täna venelanna Anna Blinkova (WTA 117.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:4.

Meesüksikmängus ei tekkinud esinumber Novak Djokovicil raskusi itaallase Salvatore Caruso (ATP 147.) alistamisega. Serblase võidunumbrid olid 6:3, 6:3, 6:2.