Bertens, kes on sel kevadel näidanud suurepärast mänguvormi, oli Pariisis üheks suurfavoriidiks, kuid teise ringi mängu Viktoria Kuzmovaga jättis ta avaseti 1:3 kaotusseisus pooleli. Enne matši katkestamist kutsus 27-aastane hollandlanna väljakule arsti, kellele kurtis külmavärinaid ja energia puudumist.

"Eile tundsin end veel hästi. Harjutasin, puhkasin ja olin tänaseks valmis. Aga täna hommikul ärkasin kell 3.00 ja tundsin end väga halvasti. Oksendasin, kõhk öö läbi lahti, terve päev samuti. Enne mängu läks olemine veidi paremaks. Sain natuke magada ja tahtsin lihtsalt proovida, aga kohe soojenduse alguses hakkas kõik otsast pihta. Mul lihtsalt polnud energiat järel," rääkis hollandlanna pressikonverentsil.

Sa pead tundma tohutut kohustust, kui sa nii halvas seisus veel väljakule tuled?

"Jah, ma alati üritan. Kunagi ei tea, mis väljakul juhtuda võib. Tahtsin endale anda võimaluse mängida ja vaadata, mis juhtub. Aga tõesti, olnuks parem, kui ma poleks täna väljakule astunud."

Bertens oli 11. mail võitnud Madridi Openi, alistades finaalis maailma kolmanda numbri Simona Halepi.
Kiki Bertens

Ootamatu võidu saanud Kuzmova (WTA 46.) kohtub järgmises ringis kas briti Johanna Konta või ameeriklanna Lauren Davisega. Slovakitar pääses üldse esmakordselt suure auhinna turniiril 32 parema hulka.

Täna loobus edasimängimisest ka maailma 22. reket Bianca Andreescu, keda vaevab õlavigastus. Kolmandasse ringis pääses ilma mänguta Sofia Kenin.

Maailma teine reket Karolina Pliškova alistas varasemalt Kristina Kucova kindlalt, 6:2, 6:2.