Et ajakavas (LEIAB SIIT) paremini orienteeruda ja end homseks õigele lainele viia, viskab Pariisis kohapeal viibiv Delfi ja Eesti Päevaleht õhku kolm vaatamissoovitust.

1. Venus Williams - Elina Svitolina (Court Simonne-Mathieu, kolmas mäng)

Roland Garros' ametlik koduleht pakub rubriigis "Popkorni mängud" esimesena just seda vastasseisu. Ilma kahtluseta tasub neist naistest avapäeval oodata kõige kõrgetasemelist tennist. On ju tegemist ikkagi 38-aastase endise maailma esireketiga (kokku 11 nädalat aastal 2002) ning karjääri tipul oleva noore staariga (24), kes 2017. aastal paiknes WTA edetabelis kolmandal kohal, kuid hoiab täna ikkagi kõrget 9. asetust. Juba need faktid kokku peaksid looma soodsa pinnase üheks haaravaks vaatemänguks, milleks see matš loodetavasti ka kujuneb.

Svitolina viimaseks suureks saavutuseks oli mullune WTA aastalõputurniiri tiitel, kuid suurtel slämmidel ta veerandfinaalist kaugemale pole jõudnud. Williamsil on taskus 5 Wimbledoni ja 2 US Openi tiitlit, lisaks veel koos õega 14 slämmi tiitlit paarismängus.

Koefitsiendid ühes anonüümseks jäävas Eesti ennustusportaalis: Williams 2.84 - Svitolina 1.44
Omavaheliste mängude seis: 1-1 (viimati 2017. aastal Torontos kõvakattel võitis Svitolina 6:2, 6:1.
Huvitav fakt: Svitolina jahib alles oma aasta esimest võitu saviliivaväljakul, sest on viimastel kuudel kimpus olnud põlvevigastusega.

2. Lorenzo Sonego vs Roger Federer (Court Philippe-Chatrier, kolmas mäng)

Roger Federer eilsel French Openi "perepäeval"

Siinkirjutaja oli eile tunnistajaks, kuidas 37-aastane 20-kordne suure slämmi tšempion nö "perepäeval" (Kids Day) suuruselt teise väljaku ehk Court Suzanne Lengleni pilgeni täis tõi ning seal kohaliku mehe Jeremy Chardyga (ATP 40.) oma tavapärase harjutuskorra läbi viis. 10 000-pealine publikum, mis koosnes 60 % lastest, võis näha paletti šveitslase suurepärastest löökidest ning Federer jagas neile trenni lõppedes lahkesti suurte kollaste pallide peale autogramme.

Federer on siin tagasi esimest korda pärast 2015. aasta veerandfinaali kaotust Stan Wawrinkale, kes tol aastal ka löömatuks jäi. Punasel liival polnud ta enne lõppevat kuud mänginud üldse alates 2016. aasta Rooma turniirist.

Federeri vastane on 24-aastane itaallane, maailma 73. reket, kes nimetanud Rogerit oma iidoliks ning liivaväljakut lemmikkatteks. French Openi põhitabelis teeb ta täna debüüdi. Tänavu on ta kahel korral lahingu andnud venelasele Karen Hatšankovile (ATP 12.), võites teda Monte Carlo Mastersil teises ringis kahes setis ning kaotades hiljuti Roomas kolmes setis 3:6, 7:6 (1), 3:6. Miamis viis Sonego matši John Isneriga (ATP 10.) kahele kiirele lõppmängule, sellele eelnenud Phoenixi Challengeril tõmbas koti pähe juba nimetatud Chardyle.

Koefitsiendid Sonego jaoks kuigi lootustandvad pole: Sonego 6.20 - Federer 1.13
Huvitav fakt: Sonego üritab saada esimeseks mängijaks 16 aasta jooksul, kes Federeri suure slämmi esimeses ringis suutnud kukutada. Viimati sai selle tembuga hakkama peruulane Luis Horna siinsamas 2003. aastal.

3. Casper Ruud - Ernests Gulbis (13. väljaku esimene mäng)

Ernests Gulbis 21. mail Genfis.

Mäletate, millal viimati saite ühte lausesse kokku pandud sõnad "Norra" ja "tennis"? Võibolla juhtus see 1994. aasta detsembris, kui maailma esisajas oli trollidemaalt viimasena Casperi isa Christian. Casper murdis TOP100 ukse lahti alles tänavu märtsis.

20-aastane norralane võtab vastu endast kümme aastat vanema lätlase, kunagise tennisemaailma "pahapoisi", kelle tegudele ilmselt nii mõnigi Eesti fänn suurtel slämmidel aastaid kaasa on elanud, nagu oleks tegemist "oma poisiga". Debüüdi suurtel slämmidel tegi Gulbis 2007. aasta Australian Openi kvalifikatsioonis. Parimaks saavutuseks võib julgelt pidada tema 2014. aasta French Openi poolfinaali, kus tal tuli tunnistada praeguse maailma esireketi Novak Djokovici paremust neljas setis.

Eelmise aasta Wimbledonis jõudis Gulbis kaheksandikfinaali, kuid US Open jäi vahele ning tänavusel Australian Openil pidi ta esimese ringi matši Wawrinka vastu vigastuse tõttu pooleli jätma. Rohkem kui kaks mängu on ta tänavu pidanud vaid aasta esimesel turniiril Indias. French Openi esimese ringi vastane peaks olema aga vana rasva pealt hammustatav.

Delfi ja Eesti Päevaleht kavatseb igatahes turniiri avada just 13. väljakul!

Koefitsiendid soosivad norralast: Ruud 1.30 - Gulbis 3.80
Huvitav fakt: Gulbise mängud Jürgen Zoppiga 2-0: 2014 Wimbledoni avaringis 7:6 (7), 7:5, 7:6 (10), 2013 Peterburis 1/16-finaalis 6:3, 1:6, 6:3.