Pariisis 17. asetust omanud 23-aastase Kontaveidi kaotusnumbrid täpselt kaks tundi kestnud mängus olid 6:3, 2:6, 2:6. 22-aastane tšehhitar paikneb maailma edetabelis 73. kohal. Tänasest kaalukama võidu on ta saavutanud vaid eelmisel aastal US Openi teises ringis, kus lülitas konkurentsist toona reitingus 12. real paiknenud hispaanlanna Garbine Muguruza.

"Ta tundus alguses natuke närviline. Ei olnud nii enesekindel kui muidu. Isegi esimeses setis, mille ta küll võitis, oli mäng üles-alla. Ta üritas lahendusi leida, aga kohati võib-olla natuke kiirustades. Teine sett läks, nagu ta läks. Kolmandas oli Anetil samuti omad võimalused: ta tuli raskest seisust välja ja pääses murdega 2:1 ette, aga andis oma servi 40:0 eduseisust ära," analüüsis Pariisis kohapeal viibiv Hint kohe pärast mängu 7. väljaku ääres.

"Kuidagi tühi tundus. Ütlesin ka enne mängu, et kui ta leiab energia ja positiivsuse üles, siis on võimalused olemas. Aga võib-olla ei olnud täna sellist energiat, et seda mängu võita."

Ta jätkas: "Enamus inimesi ootasid, et ta võidab selle mängu. Numbreid vaadates ei olnud tegu võrdsete vastastega. Aga väljakul on ikkagi kaks võrdset mängijat, kes mõlemad üritavad need punktid enda poole kallutada. Nägite isegi, et Muchova mängis täiesti arvestatavat tennist. Ei olnud nii, et kumbki oleks silmnähtavalt nõrgem või tugevam olnud. Sa pead lihtsalt püsima mängus esimesest punktist viimaseni. Anett seda täna ei suutnud."

Liivahooaeg pole Kontaveidil pärast Stuttgarti sisehallis finaali jõudmist üldse sujunud: Madridis kaotus esimeses, Roomas teises, French Openil taas esimeses ringis. "Ei tea, kas seda nüüd tagasilöögiks nimetada saab, aga ilmselgelt minnakse väljakule selleks, et mänge võita. Kõik tahavad võita, võidud annavad enesekindlust ja eneseusku, kaotused tõmbavad seda maha. Eks seda positiivsust tuleb kuskilt mujalt siis otsida. Järgmine turniir ootab ees. Kõik me tahaksime, et ta võidaks kõik turniirid, mis ta mängib, aga õnnetul kombel seda ei tehta - ei tee tema ega ka keegi teine. See on osa sportlase teest. Sa pead suutma hakkama saada nii võitude kui ka kaotustega."

"Kindlasti on see kaotus Aneti jaoks raske. Meie lähme kohvikusse, joome ühe kokakoola ja saame sellest üle, aga temal läheb arvatavasti päevi, enne kui ta sellest välja tuleb."