ATP edetabelis 49. kohta hoidvat Aljazi morjendab, et ta pole saanud esindada Suurbritannia Davis Cupi meeskonda. Lisaks soovib ta osaleda 2020. aasta Tokyo olümpiamängudel.

"Tahan teiega jagada uudist, et teavitasin ITF-i oma soovist esindada 1. jaanuarist oma koduriiki Sloveeniat," lausus ta sotsiaalmeedia postituses.

"Üks mu suurimaid eesmärke, mis mu karjääri edasi viiks oleks mängida 2020. aasta olümpial Tokyos. Olen viimased üheksa aastat Suurbritanniat uhkusega oma koduks nimetanud ning nii paljud inimesed on pannud mind hästi vastu võtnud nii UK-s kui ka väljaspool."

"Olen eriti tänulik LTA (Lawn Tennis Association - Briti tenniseliit) toetuse eest, mida nad on avaldanud minu juhtumi puhul pürgimisel Suurbritannia Davis Cupi tiimi. Selle riigi eest võistlemine oli minu unistus."

Viimase katse Suurbritanniat Davis Cupil esindada lükkas ITF tagasi märtsis, sest ta on varasemalt kolmes matšis mänginud Sloveenia eest.

"Karjääri sellisel hetkel ei taha ma lasta käest võimalust mängida Davis Cupil ja olümpial. Need kaks üritust tähendavad mulle palju ning seetõttu olen teinud sellise otsuse. See pole olnud lihtne."

28-aastane Londonis elav Bedene sai Briti kodakondsuse 2015. aasta märtsis.

Sloveenia Davis Cupi meeskonnas oleks Bedene vaieldamatu esinumber, sest nende praegune parim tennisist on ATP edetabelis alles 97. real. Suurbritannia esireket on Andy Murray (ATP 49.).