Avasetis jõudis esimesena murdeni Martic viiendas geimis, kuid Kanepi suutis koheselt tagasi murda. Võiduka punkti pani eestlanna avasetile 12. geimis, kui murdis 6:5 eduseisus teistkordselt Martici servi.

Teises setis pääses Kanepi 2:0 juhtima, kuid siis tema mäng lagunes ja Martic võitis lausa kuus geimi järjest.

Otsustav sett algas täpselt nagu teine, mil Kanepi pääses kiire murdega 2:0 ette, kuid kaotas siis kolm geimi järjest. Õnneks suutis eestlanna koheselt tagasi murda ja seisu viigistada. Eduseisus 4:3 jättis Kanepi paraku neli murdepalli realiseerimata ning kaotas seejärel oma pallingugeimi kuivalt. Kümnendas geimis kindlustas Martic oma servil matšivõidu ja pääses esmakordselt suure slämmi turniiril veerandfinaali.

Kanepi lõi kaks ässa, tegi viis topeltviga (Martic vastavalt 1 ja 8) ning realiseeris 12-st murdepallist kuus (Martic 7/14). Sundimata vigu tegi eestlanna 46 ja horvaatlanna 42, äralööke sai Kanepi kirja 20 ja vastane 24.

Kaheksa parema hulgas on 28-aastase horvaatlanna vastaseks alles 19-aastane Tšehhi tennisist Marketa Vondrousova (WTA 38.), kes alistas täna maailma 12. reketi, lätlanna Anastasija Sevastova ülekaalukalt 6:2, 6:0.
Kaia Kanepi

Mängu eel:

Kanepi alistas eelmises ringis 4:6, 6:3, 6:0 venelanna Veronika Kudermetova (WTA 68.). Martic üllatas 6:3, 6:3 võiduga teise asetusega tšehhitari Karolina Pliškovat (WTA 2.).

Kanepi treener Ivan Bjelica sõnas tänase treeningu järel Martici mängustiili kohta: "Tal on hea löökpalling (kicker-serve) ning ta asetab servid väljakul kaugele. Võtmekoht saab olema kõik need löökpallingud tagasi tõrjuda ning siis pallivahetustes initsiatiiv üle võtta. Peame tema servigeime kontrollima hakkama. Kui Kaia võtab geimi esimesest kahest pallist parima välja, mille Martic servib, siis kõik muu loksub iseenesest paika," usub treener.

Kui Kanepi on varem Prantsusmaa lahtistel kahel korral (2008, 2012) veerandfinaali jõudnud, siis 28-aastane Martic pole kunagi suurel slämmil kaheksa hulka pääsenud.

Anett Kontaveit ja Darja Kasatkina peavad paarismängu kolmanda ringi hiinlannade Duan/Zhengi vastu 1. väljaku neljanda kohtumisena. Sellel väljakul on pühapäeval ainult paarismängud.

Delfi toob Kanepi - Martici mängu otseblogi vahendusel lugejateni kohapealt.