19-aastane austraallane tunnistas Brisbane`i kohtus, et kaotas mullu Traralgon Challengeri turniiril ühes matšis avaseti tahtlikult, kirjutab väljaanne The Age.

Juhtum sattus politsei uurimise alla, kui selgus, et Andersoni ja Harrison Lombe`i matšis tahtis üks klient teha kihlveokontoris 10 000 dollari suuruse panuse Lombe`i avaseti võidule. Crownbeti kontor keeldus nii suurest pakkumisest, kuid lasi teha 2000-dollarilise panuse, mis tõi kliendile 10 000 dollarit.

Anderson, kes võitis lõpuks selle mängu kolmes setis, oli avasetis 4:0 juhtimas, kuid kaotas siis kuus geimi järjest. Lombe oli selle turniiri ajal maailma edetabelis 1624. kohal ehk Andersonist üle 900 koha madalamal.

Brisbane`i kohus mõistis Andersoni kokkuleppemängus osalemises süüdi ning karistas teda 2-aastase tingimisi vanglakaristusega. Lisaks sai noor austraallane 500 dollari suuruse rahatrahvi.

Anderson krooniti eelmise aasta jaanuaris Australian Openi juunioride üksikmängu võitjaks. Finaalis alistas ta usbeki Jurabek Karimovi 6:2, 1:6, 6:1.