Kuna eestlannade Kaia Kanepi ja Anett Kontaveidi mängude kajastamisele on kulunud täna põhiaur, siis võtame teised tähtsad sündmused kokku ühes artiklis.

Eile ameeriklasest Taylor Fritzist vigastusega võideldes viies setis jagu saanud meeste maailma esinumber Novak Djokovic kinnitas täna, et tal on kõhulihase vigastus. Serblane jättis Reutersi teatel tänase treeningu vahele ning ootab veel uuringute tulemusi.

33-aastane kaheksakordne Australian Openi võitja peaks homme neljandas ringis kohtuma kanadalase Milos Raoniciga (ATP 14.). Kas ta tiitli kaitsmist ja karjääri 18. suure slämmi trofee püüdmist jätkata saab, sõltub ilmselt uuringute tulemustest. Reedel väljakult maha tulles arvas Djokovic, et tegu on lihaserebendiga.

ATP Cupil osalenud kreeklase positiivne koroonaproov

Tänane päev tõi Australian Openile veel ühe äreva uudise seoses slämmieelsel nädalal ATP Cupil mänginud kreeklase Michali Pervolarakisega (ATP 461.), kes teatas Instagrami vahendusel, et andis päev pärast Austraaliast Lõuna-Aafrika Vabariiki jõudmist positiivse viiruseproovi. Ajalehe Herald Suni andmetel oli tema viiruseproov teisipäeval, 9. veebraril enne Melbourne'ist väljalendu negatiivne.

Pervolarakis ise Australian Openist osa ei võtnud, kuid seal mängivad või mängisid tema tiimikaaslased, kellest nimekaim on täna kolmanda ringi mängus võidu saanud maailma kuues reket Stefanos Tsitsipas. Eelmisel nädalal mängis Pervolarakis austraallase John Millmani ja hispaanlase Pablo Carreno Busta vastu. Kardetakse, et nimetatud mehi ja veel kokku umbes tosinat inimest loetakse nüüd Pervolarakise lähikontaktseteks ning pannakse karantiini. Ametlikku kinnitust sellele veel pole.

Reede õhtul kella 23.59-st hakkas Victoria osariigis kehtima viiepäevane eriolukord seoses viirusepuhanguga, mis sai alguse Melbourne'i lennujaama Holiday Inn hotellist. Praeguseks on viirusekolde suurus 14 inimest. Kogu osariigis on hetkel aktiivsed 20 juhtumit. Australian Open jätkub kuni kolmapäevani samuti pealtvaatajateta.

Medvedevi treener lahkus keset mängu

Maailma neljas reket Daniil Medvedev saatis täna keset kolmetunnist ja viiesetilist lahingut serblase Filip Krajinoviciga (ATP 33.) tribüünilt minema oma treeneri Gilles Cervara. Ta karjus juhendajale midagi prantsuse keeles, kui oli neljandas setis 1:4 kaotusseisus, mille peale Cervara kotid pakkis ja areenilt lahkus. Venelane, keda sel turniiril üheks suursoosikuks peetakse, võitis mängu 6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0.

"Ta ütles enne lahkumist, et ta on mu võidus kindel, aga ta lahkub, et ma maha rahuneksin," rääkis Medvedev peale mängu. "Vahel olen ma eriarvamusel, aga see oli kindlasti õige asi, mida teha. Täna oli sellest kasu ning me kindlasti räägime veel sellest veidi, aga see pole nii suur asi."

Neljandasse ringi pääsenud Medvedev kohtub esmaspäeval ameeriklase Mackenzie McDonaldiga (ATP 192.).
Daniil Medvedev oma treeneri suunas karjumas.

Võidukalt jätkas turniiri ka maailma teine reket Rafael Nadal, kes peaväljaku viimases matšis alistas 7:5, 6:2, 7:5 briti Cameron Norrie (ATP 69.). Kaheksandikfinaalis ootab Nadali 16. asetusega itaallane Fabio Fognini, kes tulemusega 6:4, 6:3, 6:4 seljatas austraallase Alex De Minauri (ATP 23.).

Barty ja Mertens näitasid võimu

Naistest näitasid täna kolmandas ringis võimu maailma esireket Ashleigh Barty, belglanna Elise Mertens, ukrainlanna Elina Svitolina ja ameeriklanna Jessica Pegula.

Barty alistas 6:2, 6:4 venelanna Jekaterina Aleksandrova (WTA 32.). Eelmisel nädalal Gippsland Trophyl Kaia Kanepit finaalis võitnud Mertens (WTA 16.) oli 6:2, 6:1 üle šveitslannast Belinda Bencicist (WTA 12.). Svitolina (WTA 5.) alistas Kasahstani esindava Julia Putintseva (WTA 28.), Pegula (WTA 61.) oli 6:2, 6:1 parem Prantsusmaa tennisistist Kristina Mladenovicist (WTA 52.).

Tšehhitaride omavahelises vastasseisus sai Karolina Muchova (WTA 27.) väärt võidu maailma kuuenda reketi Karolina Pliškova üle 7:5, 7:5.
1x
00:00

Esmaspäeval kohtuvad neljandas ringis omavahel Barty ja Kontaveidi alistanud ameeriklanna Shelby Rogers, Mertens ja Muchova, Pegula ja Svitolina ning täna Kanepit võitnud Vekic ja 22. asetusega ameeriklanna Jennifer Brady.
Homme lähevad vastamisi Su-Wei Hsieh (Taipei) ja Marketa Vondrousova (Tšehhi), Garbine Muguruza (Hispaania) ja Naomi Osaka (Jaapan), Arina Sabalenka (Valgevene) ja Serena Williams (USA) ning Iga Swiatek (Poola) ja Simona Halep (Rumeenia).
Elise Mertens loovutas Belinda Bencicile kolmandas ringis vaid kolm setti.