Ajaleht The Age kirjutas kohaliku aja järgi laupäeva õhtul, et turniiri alguskuupäev üritatakse paika saada lähima 72 tunni jooksul.

Austraalia tenniseliit lootis rahvusvahelisi tennisestaare Melbourne'is võõrustada juba alates 8. detsembrist, kuid Victoria osariigi valitsus sunnib sportlased kaheks nädalaks hotelli karantiini jääma - antud piirang kehtib jaanuari alguseni.

Kui Australian Open algaks plaanipäraselt 18. jaanuaril (kvalifikatsioon 12. jaanuaril), jätaks see mängijatele isolatsioonist väljudes üsna vähe aega harjutamiseks.

Austraalia meedias levisid täna kuuldused, nagu võidaks slämmiturniir edasi lükata märtsi või aprilli. Victoria osariigi peaminister Daniel Andrews neid jutte ümber lükkama ei tõtanud.

"Alates järgmise kuu seitsmendast päevast võivad hakata lennukid Melbourne'is maanduma ning hotellikarantiini süsteem saab sel hetkel taaskäivituse. Pole lihtne sadu või potentsiaalselt üle tuhande sportlase ja nende tugiisiku ning ka meediat saada siia väga tähtsaks ürituseks. Seda tuleb teha turvaliselt ja õigesti," ütles Andrews.

"Olen väga kindel, et Australian Open saab toimuma aasta varajases pooles. Täpset ajakava ja kokkuleppeid alles pannakse paika, need ei ole veel selged."

Kindlasti jäävad Australian Openil reisipiirangute tõttu ära juunioride turniirid. Turniiri direktor Craig Tiley ja Australian Openi noorteturniiri direktor Francis Soyer teatasid sellest mängijatele täna välja saadetud kirjas. Asendusturniir loodetakse läbi viia 2021. aastal.