Eesti pinnal kannab US Openit üle Eurosport, kuid ilmselt teavad tulihingelised tennisefännid sedagi, kuidas internetiavarustes just endale huvipakkuvamad mängud välja kaevata.

1. Serena Williams - Maria Šarapova


Arthur Ashe Stadium. Õhtuse programmi esimene mäng (teisipäeva varahommikul kell 2)

Sotsiaalmeedias arutleti pärast loosimistulemuste avalikustamist, kas tegu pole mitte korraldajate poolt "kokku lepitud" kohtumisega. See lihtsalt on niivõrd sürreaalne, et naiste tennise üks klassikalisemaid vastasseise end juba avaringis ilmutab. Naised on omavahel kohtunud 21 korda, kuid Šarapova on võitnud vaid kaks kohtumist - 2004. aasta Wimbledoni finaali ja WTA aastalõputurniiri finaali. Viimati sattusid nad tabelis vastamisi 2018. aasta French Openi kaheksandikfinaalis, kuid Serena vigastuse tõttu väljakule ei tulnud ja Šarapova pääses veerandfinaali mänguta.

Kuula "Matšpalli" podcasti US Openi eelvaadet, kus ka Sharapova ja Williamsi matšist juttu tehti!
1x
00:00

2. Angelique Kerber - Kristina Mladenovic


Granstand väljak. Teine kohtumine. Esimene algab kell 18.

Endine maailma esireket ja kolmekordne suure slämmi turniirivõitja Kerber (WTA 14.) on ühe mänguga piirdunud kolmel viimasel turniiril, Mladenovic (WTA 53.) kahel. Naiste omavaheliste mängude seis on 4:1 Kerberi kasuks. Kõik sakslanna võidud on tulnud kõvaväljakul, viimane neist mullu Pekingis tulemusega 6:2, 6:2. Kihlveokontorid pakuvad Kerberi võidukoefitsiendiks 1.27, Mladenovici võiduga saaks raha tagasi 3.75-kordselt.
Angelique Kerber

3. Sofia Kenin - Coco Vandeweghe


Granstand väljak. Neljas kohtumine

Ameerika publik jälgib seda kohtumist kahtlemata eriti teraselt. Vigastuste tõttu maailma edetabelis 469. kohale langenud Vandeweghe võidukoefitsient on küll 5.50 Kenini 1.14 vastu, kuid ei tasu unustada, et alles 2017. aastal mängis ta siinsamas poolfinaalis ning jõudis samal aastal nelja parema hulka ka Australian Openil. 20-aastane Kenin (WTA 20.) ületas end tänavu French Openil neljandasse ringi jõudmisega, kuid Wimbledonis piirdus teist aastat järjest teise ringiga. Viimane suurem õnnestumine oli Kenini jaoks Cincinnati turniiri poolfinaal, kus ta kaotas hilisemale turniirivõitjale Madison Keysile.
Sofia Kenin

4. Eugenie Bouchard - Anastassija Sevastova


5. väljak. Esimene kohtumine kell 18.

25-aastasel kanadalannal, kes 2014. aasta oktoobris tõusis maailma edetabelis 5. kohale, kuid praegu alles 119. kohal istub, on kõvasti tõestamist, et ta modellinduse kõrvalt veel ka tennisemaailmas sõna sekka tahab öelda. Läti esinumbri Sevastova jaoks pole kõvaväljak just meelispinnas, kuid maailma 11. reketil on eelmise aasta US Openist kaitsta poolfinaali punktid. Sevastova võitu usuvad kihlveokontorid 1.23 koefitsiendiga, Bouchardi vastav näitaja on 4.25.
Eugenie Bouchard

5. Monica Puig - Rebecca Peterson


8. väljak. Esimene kohtumine kell 18

Väide, et täna ühtegi eestlast ei mängi, pole siiski päris tõene. Rootsi passiga Rebecca Petersoni mõlemad vanemad on eestlased. Monica Puigilgi on tihe seos Eestiga olemas. Ta on korduvalt mänginud Anett Kontaveidiga paari ning New Yorgis hoiab ta treeningutel ja tegemistel silma peal Kaia Kanepi treener Dušan Vemic, sest tema eelmine treener Kamau Murray naasis alles mõned päevad tagasi ameeriklanna Sloane Stephensi "nurka".

2016. aasta Rio olümpiavõitja Puig (WTA 44.) sai viimati kaks võitu ühel turniiril French Openil. Peterson (WTA 70.) jõudis oma viimasel turniiril Cincinnatis kahe võiduga kaheksandikfinaali, kus pidi tunnistama Karolina Pliškova paremust. Kihlveokontorid ennustavad nappi edu Petersonile (1.50 vs 2.60).
Rebecca Peterson