„See on alati positiivne, kui tulemus läheb paremaks. Tegelikult mängisin juba eelmisel nädalal hästi ja mul on tõsiselt hea meel viimasel ajal näidatud mängude üle. Olen oma tasemega praegu rahul,“ tunnistas Kontaveit kohtumise järel Delfi Spordile.

Kui Bianca Andreescu andis 1:6, 0:2 kaotusseisus olles eestlannale loobumisvõidu ja Kontaveit oli vastasest selgelt üle olnud, siis eelnevates mängudes läks asi lõpus päris pingeliseks.

„Sellised rasked võidud, mis ma eelnevates ringides sain, siis need annavad alati edasiseks positiivse tunde. Kui suudad raske mängu enda kasuks pöörata, siis enesekindlus kasvab. Seetõttu olin seekord Andreescu vastu kohe algusest peale võitluseks valmis,“ tõdes ta.

Kontaveiti ei löönud rivist välja ka kohe mängu algfaasi sattunud 1,5 tunni pikkune vihmapaus. „See ei olnud kõige hullem. Tegelikult läks aeg väga kiiresti. Käisin kiirelt veidike söömas ja vahetasin riideid ning vihm oligi järele jäänud,“ ei teinud ta pausist suuremat numbrit.

Mängule vaadates tõdes Kontaveit, et ta suutis seekord näidata väga head tennist ning vastase tegemistele püüdis ta tähelepanu mitte pöörata. Nii ei osanud ta ka öelda, millal vigastus Andreescut tõsisemalt segama hakkas.

„Üritasin ikka keskenduda asjadele, mida ma ise tegema pean. Tal on viimasel ajal olnud palju mänge ja suur koormus. Kindlasti ei ole tal lihtne. Ise mängisin aga seekord väga hästi. Ma ei andnud midagi niisama ära. Enda mänguga olen väga rahul,“ rääkis Kontaveit.

Kontaveidi veerandfinaali vastane on Taiwani esindaja Su-wei Hsieh (WTA 27.), kes sai Taani esireketist Caroline Wozniackist (WTA 13.) jagu numbritega 6:3, 6:7 (0), 6:2.