Läti Delfi spordiajakirjanik Uldis Strautmanis avaldas nüüd väga kriitilise ja avameelse artikli Ostapenko käitumise kohta Läti ajakirjanikega.

Strautmanis kirjutab, et käimasoleval Wimbledoni turniiril ei suvatsenud 22-aastane Ostapenko pärast naisüksikmängu avaringis saadud kindlalt kaotust (2:6, 2:6) Su-Wei Hsiehile (WTA 29.) üldse ajakirjanikega suhelda. Pärast paarismängu kaotust rääkis ta Läti ajakirjanikega vaid inglise keeles ning seda turniiri korraldaja juuresolekul, kes kontrollis, mida küsiti.

Hsiehiga mängus pidas Ostapenko end seejuures üleval kohutavalt, sõimates korduvalt kohtunikke, tagudes reketit vastu maad ja saades ka ühe hoiatuse. Paarismängu ajal tabas Ostapenko aga palliga vastasmängijat ning selle asemel, et vabandada, hoopis hüüdis talle midagi sapiselt. "Tõesti "väga sportlik" käitumine. Eks see vahejuhtum ütleb Ostapenko kohta nii mõndagi," kirjutab Strautmanis.

"Juba 2016. aasta Rio olümpial, kui Ostapenko oli tõusev täht, käitus ta nagu primadonna. Ajakirjanikud ootasid teda kolm tundi, ta keeldus vastamast ebamugavatele küsimustele ja esitles end vaid sel viisil, mis talle sobis. Näiteks kenad pildid sotsiaalmeedias," meenutab Strautmanis, kuidas Rios avaringis kaotanud Ostapenko ajakirjanikke kohtles.

"Ma tean, et ma satun selle kirjatükiga Ostapenko tiimi musta nimekirja, kuid ma tundsin juba Wimbledonis, et Ostapenko polnud õnnelik, nähes seal Läti ajakirjanikke," lisas ajakirjanik.