Oma hooaja viienda tiitli pälvis Rublev möödunud nädalavahetusel Viinis, alistades finaalis 6:4, 6:4 "õnneliku kaotajana" põhitabelisse pääsenud ja veerandfinaalis maailma esireketi Novak Djokovici konkurentsist lülitanud itaallase Lorenzo Sonego (ATP 32.).

Ühtlasi teenis Rublev koha ATP finaalturniirile, mis peaks 15.-22. novembrini toimuma Londonis. Sinna on veel koha taganud Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, tiitlikaitsja Stefanos Tsitsipas ja Aleksander Zverev. Üks koht on veel täitmata.

Eilse finaalivõidu järel on Rublevil tänavusest aastast 39 matšivõitu. Selles arvestuses jagab ta Djokoviciga esikohta. Kümme mängu järjest võitnud Rublev on oma viimasest 27-st mängust kaotanud vaid kolm.

Pariisis täna algaval Masters turniiril on Rublev avaringis vaba, teises ringis tuleb vastamisi minna kas Rudu Alboti või Hubert Hurkacziga.

Enne Viini turniiri oli Rublev löömatuks jäänud veel Dohas, Adelaide'is, Hamburgis ja Peterburis. Suurtel slämmidel jõudis ta tänavu French Openi ja US Openi veerandfinaali ning Australian Openil neljandasse ringi.

Samuti eile lõppenud ATP turniiril Kasahstanis Nur-Sultanis võitis karjääri esimese tiitli austraallane John Millman (ATP 38.), kes alistas 7:5, 6:1 prantslase Adrian Mannarino (ATP 36.).

ATP turniirivõitjad 2020 (üksikmäng):

5 - Andrei Rublev (Venemaa)
4 - Novak Djokovic (Serbia)
2 - Rafael Nadal (Hispaania), Cristian Garin (Tšiili), Gael Monfils, Ugo Humbert (mõl. Prantsusmaa), Alexander Zverev (Saksamaa)