Barty kohtus poolfinaalis suurüllataja, 17-aastase ameeriklanna Amanda Anisimovaga (WTA 51.), kes oli teel poolfinaali teiste seas alistanud maailma 3. reketi Simona Halepi.

Esimeses setis pääses Barty kiirelt 5:0 ette. Seejärel aga tuli Anisimova mängu tagasi ning võitis koguni kuus geimi järjest ja asus servima setivõidule. Barty suutis vastu murda ameeriklanna pallingu ja viia seti kiiresse lõppmängu. Seal saavutas napi võidu Anisimova 7:4 ehk kokkuvõttes sett talle 7:6 (4).

Teises setis pääses omakorda Anisimova 3:0 ette, millele Barty vastas 6:0 spurdiga ning kindlustas 6:3 seti võiduga, et kohtumine läheb otsustavasse setti.

Viimases setis pääses Barty 5:2 ette ja tal oli Anisimova servil kasutada 40:0 seisult kolm matšpalli, aga 17-aastane tennisist suutis kõik need päästa ja lõpuks oma servigeimi võita. 5:3 seisul pääses Barty taas 40:0 ette, ehkki Anisimova suutis kaks matšpalli päästa, siis sellest ei piisanud, sest Barty realiseeris oma kuuenda matšpalli ja võitis kogu kohtumise 6:7 (4), 6:3, 6:3.

Finaalis kohtub Barty 19-aastase tšehhitari Marketa Vondrousovaga. Tšehhitar alistas poolfinaalis 7:5, 7:6 (2) briti Johanna Konta (WTA 26.). Kohtumine kestis üks tund ja 47 minutit.

French Open saab tänavu igal juhul uue naisüksikmängu võitja, sest ei Barty ega Vondrousova pole varasemalt French Openil finaali jõudnud. Naiste üksikmängu finaal peetakse laupäeval.