Maailma edetabelis 301. kohal paikneb Gauff alistas viimases kvalifikatsiooniringis belglanna Greet Minneni (WTA 129.) 6:1, 6:1. Seejuures pääses Gauff Wimbledoni eelturniirile peale vabapääsmega.

Tegu on esimese 15-aastase mängijaga Wimbledoni põhiturniiril pärast 2009. aastal nii noorelt sinna pääsenud inglanna Laura Robsonit.

"Teadsin, et ma pole favoriit ning lihtsalt nautisin seda. Mul polnud tõesti mingeid ootusi," ütles Gauff, kes 13-aastaselt pääses 2017. aasta US Openi juunioride turniiri finaali ning võitis aasta hiljem French Openi tüdrukute tiitli.

Oma suureks iidoliks nimetas Gauff 23-kordse suure slämmi tiitlivõitja Serena Williamsi. "Serena on põhjus, miks ma tennist mängin ning miks isa otsustas mulle reketi osta. Ilmselgelt pole mul vahet, kelle vastu ma mängin. Olen lihtsalt õnnelik, et tabelisse pääsesin, aga muidugi mulle meeldiks Serenaga väljakut jagada."

Põhiturniirile ei õnnestunud aga pääseda 2013. aasta Wimbledoni turniiril veerandfinaalis Kaia Kanepi alistanud ja finaali välja jõudnud sakslannal Sabine Lisickil, kes kaotas 6:0, 4:6, 4:6 hollandlannale Lesley Kerkhovele.

Wimbledoni põhitabelid loositakse homme Eesti aja järgi kell 12 algaval tseremoonial.