Juba kolmapäeval kohtub Kontaveit maailma 43. reketi, äsja Berliini näidisturniiri võitnud Anastasija Sevastovaga.

“See aitab, kui saad enne turniiri mängida. See annab enesekindlust ja teadmise, mida teha rasketel hetkedel. Samas see on uus turniir, seega kõik hakkab nullist,” sõnas Sevastova.

“Eks ikka on hea, kui on mingi mäng ette tehtud. Mina olen saanud see-eest palju trenni teha ja liiva peal harjutada. Eks on raske niimoodi ennustada, mis eelise see eelnev turniiril osalemine annab, aga ega see kahju kindlasti ei tee. Ta pidi kindlasti väga hästi mängima, et tugevaid vastaseid võitis. Tundub, et ta on väga heas vormis,” kiitis vastase hetkeseisu Kontaveit.

“Ta on väga osav, tema mängustiil on mitmekesine. Tema vastu olen kindlasti mina agressiivsem, võtan rohkem riske ning olen ründavam pool,” lisas eestlanna.

Samas hindas Kontaveidi sparringupartner Vladimir Ivanov ka Eesti esireketi vormi väga heaks.
“Viimasel ajal oleme aktiivselt liiva peal trenni teinud. Tema treener on juba Tallinnas ehk kõik on kontrolli all,” sõnas Ivanov.

Enne kui Kontaveidi treener Nigel Sears Tallinnasse saabus, treenis Kontaveit mõnda aega oma emaga. Kuigi Eesti esireket leiab, et mingis vanuses on lähisugulasega treenimine keeruline, siis nüüd nautis ta seda täiel rinnal.

“Kui seda on mingis vanuses väga palju, siis võib raske olla. Eriti kui ma noorena veel elasin kodus ja ema tegi mulle trenne. Mingi hetk on nagu raske kuulata oma ta õpetussõnu ja kriitikat, aga praegu ma olen palju vanem. Sellest on nii palju aega läinud mööda. Nüüd on see võimalus täitsa tore vaheldus minu jaoks,” rääkis Kontaveit.

“ Jelena ema on ka treener nagu minu ema. Kui nad meid ei treeni, siis nad treenivad noori. See on hea, et selline võimalus on üldse olemas, sest praeguses olukorras pole kuskilt võtta mingisugust välismaa treenerit, sest keegi ei saa reisida. See on suur privileeg, et meil on perekonnas olemas selline inimene, kes saab nõu anda,” kinnitas Eesti esireket.

Läti esireketi Jelena Ostapenkoga seob Kontaveiti pikk ajalugu.

“Ma mäletan, kui ma olin 10-11-aastane ja käisin Lätis võistlemas, siis ta juba mängis. Kui ma olin 17 ja tema vist 15, siis me isegi võitsime Tallinnas paarismänguturniiri,” sõnas Kontaveit.
“Need olid head ajad. Me ei mänginud palju paarismängu, aga me lihtsalt otsustasime koos proovida ja võitsime kohe turniiri ära. See oli lõbus,” meenutas Ostapenko.

Suurteks sõbrannadeks pole Kontaveit ja Ostapenko siiski saanud ja kindlasti loodab meie esireket ka tuleval neljapäeval lätlanna üle mängida.

“Ta mängib väga agressiivselt, tal on tugevad ja jõulised löögid ning tema mäng on kindlasti väga ründav. Eks nende agressiivsete ja tugevate löökidega on risk üsna suurm. Ma olen proovinud temaga mängides palli rohkem tagasi väljakule saada ja nii palju rünnata, kui mul on võimalust. Ma ei ütleks, et ma ainult kaitsest lähtuvalt mängin, aga tema stiil on agressiivsem. Minu mäng on ka selline, aga võib-olla mitte kohe esimesest löögist. Eks tuleb enda mängu natukene vastavalt vastasele muuta,” kirjeldas Kontaveit.

Kontaveiti ja Ostapenkot seob ka üks ühine treener, Glenn Schaap, kellega lätlanna alustas koostööd pärast seda, kui eestlanna oli selle lõpetanud.

“Ma ei mäleta, et me oleks Kontaveidiga rääkinud sellest. Ma rääkisin oma mänedžeriga, et teada saada, kes Schaap on. Ma olin teda näinud palju kordi turniiridel, kuid see oligi kõik,” kirjeldas Ostapenko, kuidas ta toona Schaapi värbas.

“Me väga palju ei suhtle enam omavahel - tervitame kui näeme. Aga väga palju isiklike vestlusi ei pea. Me ei rääkinud ka sellest treenerivahetusest sõnagi,” kinnitas Kontaveit.

Kohe pärast Merko Cupi sõidab Kontaveit Palermosse, kus jätkub tema hooaeg eesmärgiga mängida hästi Roland Garrosis, mis algab tänavu septembri lõpus. Parim viis selleks valmistuda on loomulikult mängida Roland Garrosis 2017.aastal võidutsenud Jelena Ostapenkoga, kellega Kontaveit kohtub Merko Cupi viimases matšis neljapäeval.

29. ja 30. juulil toimub Tallinnas Tondi Tennisekeskuses Merko Cup Eesti-Läti maavõistlus tennises, kus vastamisi asuvad Eesti ja Läti parimad nais- ja meestennisistid.

Otseülekannet mängudest saab näha Delfi TV vahendusel.