Kolmandat aastat Pärnus peetav turniir hõivab juuli lõpus linna tenniseväljakud terveks nädalaks ja toob suvepealinna kireva rahvusvahelise seltskonna. Meie tennisistidele pakuvad konkurentsi sportlased 25 riigist, nii naaberriikidest kui kaugelt ookeanitagant Jaapanist, Brasiiliast ja Argentiinast.

Eesti meestennisistidest asuvad võistlustulle Zopp, värske meister Tamm ja vennad Siimarid. “Tase on meistrivõistlustest kõrgem,” võrdleb ürituse peakorraldaja Riho Kallus Estonian Openit möödunud nädalal toimunud Eesti meistrivõistlustega. “Jürgeni tasemega mehi tuleb võistlema mitmeid ja sellist tennist, kus meie tennisetipud on konkurentsis endast tugevamatega, näeb Eestis harva.”

Zopp osaleb Merko Estonian Openil esmakordselt, sest varasematel aastatel pole tihe suvine võistlusgraafik seda võimaldanud. “Mul on hea meel osaleda oma pikaajalise toetaja Merko nimelisel turniiril,” ültes ta. “Minu viimasest Pärnus mängitud turniirist on möödas üle 10 aasta, mis on liiga pikk aeg,” lisas ta veel ühe põhjuse, miks seekord Pärnu publiku ette tuleb.

Kvalifikatsiooniturniirid algavad laupäeval. Põhitabelid selguvad pühapäeva õhtuks ja siis on näha, milliseid põnevaid vastasseise on nädala jooksul oodata.