Avaringis maailma 12. reketi CoCo Vandeweghe tulemusega 6 : 1, 6 : 1 üle mänginud Kontaveit pidi seekord märksa rohkem pingutama. Ta alistas venelanna Svetlana Kuznetsova (WTA 39.) tund ja 50 minutit kestnud tasavägises mängus 7 : 5, 7 : 5.

Eesti esireket lõi kolm ässa, tegi kolm topeltviga (Kuznetsova vastavalt viis ja kolm) ja realiseeris 12 murdepallist neli. Venelannal oli ainult viis murdevõimalust, millest ta suutis ära kasutada kaks. Mängu üldpunktide seis oli väga tasavägine: eestlanna jäi napilt peale 83 : 79. „Vau, kui raske matš! Aga lõpplahenduse üle ei saaks ma õnnelikum olla,” kommenteeris Kontaveit oma Facebooki lehel. Tema järgmise ringi vastane on ameeriklanna Venus Williams, kes alistas Jelena Vesnina 6 : 2, 4 : 6, 7 : 5.

Kanepi langes võideldes

Seevastu Kaia Kanepi pidi reketid pakkima. Ta kohtus teises ringis ameeriklanna Sloane Stephensiga ja maailma kümnes number võitis pingelise mängu 6 : 0, 5 : 7, 6 : 4. Kanepi suutis küll pärast kohutavat avasetti mängu tagasi tulla ja võitis teise seti, kuid mängu enda kasuks pöörata tal ei õnnestunud. Võtmesõna oli serv. Mulluse US Openi võitja Stephensi esimese servi õnnestumise protsent oli 70, Kanepil 54. Topeltvigu tegi ameeriklanna ühe, eestlanna 11.