"Mulle pole see veel kohale jõudnud, et olen neljandas ringis," sõnas Kontaveit pärast matši meediale. "Minu esimene eesmärk oli kvalifikatsioonist edasi pääseda. Ja seejärel ei tea sa kunagi, millise loosi saad. Juba esimeses ringis oleks võinud vastu tulla Venus. Või Serena. Nii et mul ei olnud mingit suurt eesmärki. Püüan vaid igas matšis oma parima anda."

Maailma edetabelis alles 152. kohal olles on Kontaveidi edu pannud ka rahvusvahelises meedias päid pöörama. Viimase kolme aasta jooksul on ta alles neljas mängija, kes kvalifikatsioonist alustanuna on jõudnud vähemalt kaheksandikfinaali.

Kontaveidi arvates aitasid just kvalifikatsioonis peetud kolm kohtumist tal mängu ja enesekindlust parandada. Samuti varasemad kogemused US Openi noorteturniiridelt.

Aga kaheksandikfinaal Venus Williamsi vastu? "Seda ma küll ei oodanud," tunnista ta.

USA meedia uuris Kontaveidilt ka tema tausta ja tennisemängija teekonna algust. Saadi teada, et ta alustas tennisega kuueaastaselt treenerist ema käe all. "Emaga ei mänginud me siiski kunagi punktide peale. Ilmselt ei meeldinud talle joosta."