Vaatamata kõigele suutis Kontaveit Taiwani tennisisti Su-Wei Hsieh' alistada 3:6, 6:2, 7:5. Kohtumine kestis täpselt kaks tundi.

WTA edetabelis tõuseb Kontaveit uue nädala algul vähemalt 15. kohale. Nii kõrgel pole ta varem maailma edetabelis seisnud. Võimalik on tõusta ka kõrgemale. Nii kaalukal turniiril jõudis ta esmakordselt poolfinaali.

"Väga üles-alla mäng," kommenteeris Kontaveit vastasseisu endise treeningpartneri Hsieh'ga. "Olin kuidagi närviline, ei tundnud end väljakul kindlalt. Tegin väga palju lihtvigu. Muidugi ülihea meel, et suutsin kolmanda seti viimased geimid vabamalt ja hästi mängida. Viimased kaks geimi olid mul kogu mängu parimad," arvas maailma edetabelis vähemalt neli kohta tõusev eestlanna.

"Võib-olla ma alateadvuses mõtlesin selle peale, et mäng on kuidagi suurema kaaluga... teadlikult ma seda kindlasti ei teinud. Ei tea, kas närvilisus oli sellest tingitud. Raske öelda," lisas Kontaveit.

Mis võis kolmandas setis määravaks saada? On midagi konkreetset mälusopis? "Kõikides geimides alates seisult 1:4 oli minu meelest Hsieh'l alati geimpalli võimalus. Neid palle ma proovisin mängida täiega. Kõik oli noatera peal, võinuks kolmanda seti ka 1:6 kaotada. Tähtis oli nendel punktidel mitte järgi anda. Vastase mäng ei olnud täna kõige määravam, mul oli vaja endaga hakkama saada."

Senised neli matši ei ole Kontaveidile füüsilise koormuse mõttes liiga teinud. "Tunnen end suhteliselt värskelt. Poolfinaali eel tuleb ka puhkepäev vahele. Usun, et olen füüsilise poole pealt valmis."

Matši järgselt andis Anett platsi ääres kiire kommentaari. Küsitleja: "Milline tagasitulek! Kolmandas setis 0:4 taga ja vastaseks võimalik, et kõige raskemini ette arvatav mängija WTA Touril. Kuidas sa seda tegid?" Anett vastas: "Seda on raske öelda. Olin kolmandas setis taga ja üritasin lihtsalt võidelda, mängus püsida. Üritasin nii kõvasti kui sain, ja olen väga õnnelik, et suutsin sellest välja rabeleda."