Suurte lootustega French Openit alustanud Anett Kontaveit (WTA 17.) kaotas avaringis
22-aastasele tšehhitarile Karolina Muchovale (WTA 73.), Leiuse arvates võis Eesti esireketit segada ka teatud psühholoogiline moment.

„Anetist on väga kahju,” arutles Leius. „Teda segas see, et tema tabeliosa oli tühi – Petra Kvitová loobus. Tal oli suur võimalus minna veerandfinaali välja, kus oleks kohtunud ilmselt Simona Halepiga. Aga Halep võib neile, kes talle tugevasti löövad, ka kaotada. See teadmine võis Anetti väga palju segada. Ega ma ei ütle, et Muchova mängida ei osanud, aga täna sai ta Irina-Camelia Begult pähe (Begu võitis 1:6, 6:3, 6:4 – M. R.). Nüüd selgitavad Begu ja Amanda Anisimova, kes pääseb 16 hulka.”

Leiuse sõnul tuleks saatuse poolt antud võimalused maksimaalselt ära kasutada. „Ega neid olukordi palju teki. Näiteks Marion Bartoli võitis Wimbledonis nii, et ei kohtunud ühegi esikümne mängijaga.”

Samas ei teinud Leius Kontaveidi mängule suuri etteheiteid. „Ega Anett kiitle, kui ütleb, et mängis enda kohta korralikku tennist. Ta ei mänginud Muchova vastu halvasti, kolmandas setis juhtis 2:1 ja oli enda pallingugeimis 40:0 ees. Oleks 3:1 ette pääsenud, võinuks seti ka 6:1 võita,” lausus Leius.

Kanepi on servi tööle saanud

„Kaia tegi esimeses ringis väga fantastilise mängu, kui alistas Julia Görgesi,” jätkas Leius Kanepi etteastete lahkamisega. „Eile tuli hiinlanna vastu fifty-fifty seisust võitjana välja, mulle juba tundus, et see läheb ära. Teine mängis ju ka absoluutselt veatult, kui viimane punkt kõrvale jätta. Kaia oli väsinud, aga näitas võitlejahinge.”

Homme kohtub Kanepi kolmandas ringis Veronika Kudermetovaga, seejärel tuleks ilmselt kokku minna teise asetusega Karolína Plíškovága. „Kudermetova on vaja ära võtta ja siis proovida Plíškovága. Uus treener on Kaia servi korda saanud, teinekord piisabki selleks vaid ühest treeningust, kus mõni nüanss paika pannakse. Kui Kaia ikka esimese servi sisse lööb, siis jääbki talle teine pall kogu aeg hästi ette,” mõtiskles Leius, kes rõhutas just servi tähtsust. „Indrek Tustit on temaga teinud head tööd, nüüd saab ta ka kaitses palle kätte, aga see pole ikkagi tema peamine ampluaa.”

Keda võitjaks pakute? „Ma ei ole oraakel,” muigas Leius. „Aga meestest väga suure tõenäosusega ikka Rafael Nadal. Kõik sõltub tema tervisest ja sellest, kes finaalis vastu tuleb. Novak Djokovicile tegelikult meeldib Nadali vastu mängida, isegi liival. Roger Federeril on kõige realistlikum veel mõni grand slam võita ikka Wimbledonis, kui ta Pariisis Nadali ka juhtumisi võitma peaks, oleks ta finaaliks surnud.”

Naiste osas on pilt palju segasem ja variante palju. Tabeli ülemises osas ennustab Leius Halepi ja Naomi Osaka vahelist poolfinaali, all peab ohtlikuks just Plíškovát. „Ja vaat et Kaia ongi talle seal üks suuremaid konkurente,” ei kanna ta maha ka Kanepi võimalusi.

Toomas Leius.