20-aastane eestlanna lõi endast kaks aastat vanema Bouchardi vastu kolm ässa, tegi kuus topeltviga ja realiseeris viiest murdepallist kolm. Kanadalanna, kes mängis tunamullu Wimbledonis finaalis, sai kirja 5 ässa (+kaks topeltviga), kuid suutis kuuest murdevõimalusest realiseerida vaid kaks.

Mängu üldpunktidest võitis Kontaveit 77 (52%) ja Bouchard 69. Matš kestis üks tund ja 27 minutit.

Tänane mäng algas eestlanna domineerimisel, kes pääses avasetis 4:1 juhtima. Kanadalanna suutis aga raskest seisust välja tulla ning kolmveerandi tunniga jõuti kiire lõppmänguni. See kulges punkt-punkti heitluses, ent lõppes eestlanna napi, 7:5 võiduga. Kontaveit oli seejuures avageimis hädas serviga - esimene palling õnnestus vaid 52% ulatuses ja topeltvigu kogunes viis.

Teises setis murdis Bouchard Kontaveidi pallingu kohe teises geimis, pääsedes 3:0 juhtima. Viiendas geimis murdis eestlanna vastu ja pingelises kuuendas geimis viigistas seisu 3:3-le. Seti lõpus õnnestus eestlannal veelkord vastase serv murda ja oma pallingul realiseerida teine matšpall võiduks 6:4.

Teises ringis on Kontaveidi vastaseks Denisa Allertova (WTA 102) Tšehhist, kes esimeses ringis alistas noorukese venelanna Daria Kasatkina (WTA 24) 6:2, 6:3.

Austria tippturniiri kõrgeima paigutusega mängija on hispaanlanna Garbine Muguruza, kes on hetkel maailma edetabelis 6. kohal.