Mäletatavasti võitis Kanepi 2012. aasta alguses just Brisbane`is ühe oma neljast senisest WTA tiitlist, kui alistas poolfinaalis Francesca Sciavone ja finaalis Daniela Hantuchova.

Brisbane`i turniiri viieaastase ajaloo jooksul on lisaks Kanepile võitjaks kroonitud vaid naised, kes olnud maailma esireketid (2009 - Victoria Azarenka, 2010 - Kim Clijsters, 2013 - Serena Williams) ning Petra Kvitova (2011), kes asunud WTA-edetabelis parematel päevadel teisel kohal.

Tänavusest turniirist võtavad osa maailma esinelikust kolm: Serena Williams (1.), Victoria Azarenka (2.) ja Maria Šarapova (4.). Puudu on vaid kolmandal real paiknev Li Na.

30 mängijaga põhiturniiril pääsesid automaatselt teise ringi Williams ja Azarenka. Maailma edetabelis 30. kohal paiknev Kanepi pole küll turniiril asetatud, ent tänu loosiõnnele tuleb tema avavastane kvalifikatsioonist (nime pole veel teada).

Kui Kanepi avamatši võidab, tuleb tal teises ringis suure tõenäosusega rinda pista hispaanlanna Carla Suarez Navarroga (turniiri 8. asetus), kes mängib esimeses ringis samuti kvalifikatsiooni edukalt läbinud tennisistiga. Kolmandas ringis ehk veerandfinaalis võib Kanepi minna vastamisi aga Šarapovaga, kes kohtub avaringis kvalifitseerujaga ning edu korral 16 parema seas Kanepi 2012. aasta finaalivastase Hantuchovaga. Kanepi ja Šarapovaga samal tabelipoolel on ka Williams.

Põhiturniiriga tehakse algust homme, Kanepi mängib oma esimese ringi kohtumise esmaspäeval või teisipäeval. Austraalia lahtised algavad 9 päeva pärast Brisbane`i turniiri lõppu ehk 13. jaanuaril.