Tund ja 35 minutit kestnud mängu jooksul lõi Kontaveit viis serviässa Tigi ühe vastu, piirdudes vaid ühe topeltveaga, samas kui rumeenlanna tegi neid tervelt üheksa. Kontaveidi esimene serv jäi väljakule 61-protsendiliselt ning esimesest servist võitis ta 74% punktidest. Vastase samad näitajad olid 44% ja 64%. 10-st murdepallist realiseeris Kontaveit kuus, vastane viiest kolm.

Teises ringis kohtub Kontaveit neljapäeval sakslanna Laura Siegemundiga (WTA 65.), keda ta 2018. aastal Pekingis 2:6, 6:3, 6:2 võitis.

MÄNGU KÄIK:

Tig tegi avageimis kaks topeltviga ning Kontaveit asus kohtumist kohe servimurdega juhtima, kuid loovutas koheselt ka enda pallingu. Teise servimurde tegi Kontaveit seitsmendas geimis, minnes 4:3 juhtima. Sellele järgnenud geimi võitis Kontaveit tänu heale servile nulliga. 5:3 peal tegi Tig kaks jämedat topeltviga, Kontaveit järjekordse servimurde ning avasett lõppes eestlanna võiduga 6:3.

Kahe seti vahepeal võttis Tig meditsiinilise pausi, laskmaks füsioterapeudil masseerida oma vasakut õlga. Rumeenlanna viidi ka vajalikuks protseduuriks siseruumi.

Pärast kümneminutilist pausi algas teine sett Kontaveidi jaoks servi loovutamisega. Teine järjestikune servimurre viis Tigi juba 3:0 juhtima. Esimese servimurde tegi Kontaveit tagasi ülipikas neljandas geimis, milles Tig juba oma kaheksanda topeltvea. Kuuendas geimis tuli rumeenlannalt ka üheksas topeltviga, mis lubas Kontaveidil järjekordsest servimurdest viigistada 3:3. Raskest seisust välja tulnud, võitis Kontaveit veel ka kolm järgmist geimi ja kogu mängu seega 6:3, 6:3.

KONTAVEIDI KOMMENTAAR:

Kohe peale mängu antud pressikonverentsil (Kontaveidi akna nimetuseks oli Zoomi rakenduses pandud "Tallinn Tornado") ütles Kontaveit, et tundis end paremini mängivat just tähtsaid punkte ning tal on hea meel, et ta teise seti raske seisu enda kasuks suutis pöörata.

"Mul on lihtsalt väga hea meel, et selle matši võitsin. Oli päris raske tulla kõvaväljakult liivale. Olud olid tuulised ja ma pole veel valepõrgetega harjunud - neid oli paar tükki. Suutsin teises setis raskest seisust mängu tagasi tulla. Mängisin just tähtsaid punkte väga hästi. Tundus, et ilm läks teise seti alguses natuke tuulisemaks. Ma ei saanud oma jalgu korralikult paika ja tuli päris palju vigu. Üritasin rohkem palle tagasi mängida ja olla võimalikult stabiilne, sundida teda rohkem ründama ja loodetavasti ka eksima," lausus Kontaveit.

"Raske öelda, kas see võit oli magusam kui Tallinna näidisturniiri võidud. Tallinnas kogesin ka väga palju emotsioone ja positiivseid hetki, aga kinldasti on mul ka siin väga hea meel võita."

Kontaveit lisas, et teise seti raskes alguses mängis oma osa Tigi võetud meditsiiniline paus. "Kindlasti oli natuke raske pärast pingil istumist kohe mängima hakata. Aga eks see ole selline asi, mida pole pool aastat kogenud. Vastasel on õigus meditsiiniline paus võtta ja selliste asjadega tuleb lihtsalt ära harjuda."

Mängu alguses loeti mängijatele sõnad peale, et nad matši ajal pallipoiste ja kohtunikega distantsi hoiaksid ning ise rätikut üles korjaksid, sest koroonaohu tõttu pole pallipoistel õigust seda neile ulatada nagu tavaolukorras kombeks.

"Võtab aega, et selle kõigega harjuda. Kuna ma väljakul olles rätikut ei kasutagi, siis see polnud minu jaoks väga suur muutus, aga distantsi osas pean küll endale meelde tuletama, et ma palli küsides liiga lähedale ei läheks. Olukord on tavatu, aga peame sellega harjuma," rääkis Kontaveit.

Esimest korda pärast Eestis valitsenud eriolukorda välismaal viibides tunneb Kontaveit end Itaalias turvaliselt. "Meetmed on väga tugevad. Kogu aeg peab maski kandma ja distantsi hoidma. Riietusruumis tohib korraga olla vaid kaks inimest ja autot ei tohi jagada kellegi teisega peale treeneri. Korraldajate poolt on tehtud parim, et meil oleks turvaline," sõnas Kontaveit, kes enda sõnul mujal peale tennisekeskuse ja hotelli polegi Palermos käinud. "Meil on tugevalt soovitatud seda mitte teha," lisas ta.