Kontaveit juhtis mängu katkestamise hetkel 6:2, 2:1 ja liikus kindlalt matši võidu suunas.

Avasetis kaotas Kontaveit oma esimese servigeimi ja jäi 0:2 kaotusseisu, kuid suutis siis kahel korral vastu murda ja oma pallingut hoida, asudes 5:2 juhtima. Kaheksanda geimi eel vajas Wang arstiabi, ent sai siiski jätkata. Kontaveit oli seejärel taas oma pallingul kindel ja lõpetas 31 minutit kestnud avaseti kindla, 6:2 võiduga.

Teise seti kolmes esimeses geimis ei suutnud kumbki mängija oma servi hoida ning Kontaveit pääses juhtima 2:1. Seejärel otsustas hiinlanna vasaku jala reievigastuse tõttu loobumisvõidu anda.

Ühe serviässa löönud Kontaveit realiseeris seitsmest murdapallist viis (vastane kolmest kaks) ning jäi mängu üldpunktide arvestuses kindlalt peale 38:20. Eestlanna esimese servi õnnestumise protsent oli 62 (Wangil 47) ja ta võitis esimeselt servilt 75% punktidest (Wang vaid 33%).

Asetatud mängijatest on Wuhanis veel konkurentsis vaid 16. paigutuse saanud austraallana Ashleigh Barty (WTA 17.), kes kohtub tänases teises poolfnaalis valgevenelanna Aryna Sabalenkaga (WTA 20.).

Eilses veerandfinaalis alistas meie esireket 6:4, 6:4 tšehhitari Katerina Siniakova (WTA 47.). Avaringis oli ta parem maailma üheksandast numbrist Sloane Stephensist, teisipäeva varahommikul alistas ta 6:2, 6:4 Donna Vekići (WTA 40.) ning kolmapäeval oli eestlanna settidega 2:1 üle Shuai Zhangist (WTA 46.).

Wang omakorda oli oma teel alistanud Maria Sakkari, Karolina Pliškova, Daria Gavrilova ja Monica Puigi. Kontaveit ja Wang omavahel varasemalt kohtunud pole.

Wuhani turniiri finaal leiab aset laupäeval kell 14.00, Delfi TV teeb mängust otseülekande.

Wuhanis toimuv on Premier5 kategooria turniir, millest kõrgema tasemega on vaid neli suure slämmi turniiri ning veel neli "Premier Mandatory" kategooria turniiri (Miami, Indian Wells, Madrid ja Peking). Wuhanis olid tänavu kohal kõik seitse praeguse maailma edetabeli esinaist, ent ükski neist poolfinaali ei jõudnud.

Vaata tänast mängu uuesti täispikkuses: