Võitnud avaseti ülikindlalt, jäi Kontaveit teise seti alguses 0:3 ja 1:4 taha. Cocciaretto sai igast õnnestumisest järjest rohkem indu juurde ning kogus jõudu ka kodupubliku kaasaelamisest. Seisul 4:5 olid mõlemad naised teinud kaks servimurret ning Kontaveit võinuks oma serviga 5:5 viigistada, kuid kinkis tasavägises geimis vastasele kolm murde- ja settpalli, millest viimase itaallanna ka ära kasutas. Kolmandas setis näitas Kontaveit taaskord kindlat mängu, võites selle 6:1.

Kontaveit alustas turniiri võiduga rumeenlanna Patricia Maria Tigi (WTA 85.) 6:3, 6:3 üle ning alistas teises ringis sakslanna Laura Siegemundi (WTA 65.) 3:6, 6:2, 6:2.

Cocciaretto alistas eile üllatuslikult kuuendana asetatud Horvaatia tennisisti Donna Vekici (WTA 24.) 6:2, 6:4.

Marticiga kohtus Kontaveit alles tänavu veebruaris Dubai turniiri veerandfinaalis, kaotades talle 6:7 (4), 1:6.

"Mäletan, et ta lõi palli väga tugevasti. See polnud üldsegi kerge mäng. Ta on väga hea lööja ja hea ajastusega. Pean proovima teda mugavustsoonist välja mängida," kommenteeris Martic, kui oli oma tänases veerandfinaalis alistanud valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitši (WTA 50.) 7:6 (5), 7:6 (3).

KONTAVEIDI KOMMENTAAR:

"Arvan, et mängisin esimese ja kolmanda seti väga hästi. Ta alustas mängu väga närviliselt, tegi palju vigu, aga hakkas teises setis paremini mängima ning mäng läks tasavägiseks. Teise seti alguses hakkas päike loojuma ning ma ei näinud varjude tõttu palli, mis oli väga frustreeriv ja lõin tohutult palju raamiga. Ma polnud nii terav ja mu mäng polnud selline, nagu oleksin tahtnud. Otsustavas setis suutsin end väga hästi kokku võtta ja mängisin ilusa seti," kommenteeris Kontaveit pressikonverentsil.

"Ta mängis tasavägiseid punkte väga hästi ja tegi mõned väga head löögid. Ma ei saanud kordagi keskendumist kaotada, muidu oli ta kohe tagasi mängus sees. Olen väga rahul, kuidas ma kolmandas setis tagasi tulin. Mängisin seal väga head tennist."

Eiles mängus tunda andnud väike jalatrauma Kontaveidi sõnul ööga hullemaks ei läinud. "Teip oli jalal ja see aitas. Hullemaks ei läinud. Tunnen seda ikka, aga kannatas korralikult mängida," sõnas ta.

Kontaveit loodab, et tänane raske mäng tuli talle homset vastasseisu silmas pidades kasuks: "Marticile meeldib liival mängida ja tuleb kindlasti väga raske mäng. Tal on hea kick-serv ja üldse väga hea esimene serv. Olen valmis. Hea oli järjekordne raske mäng selja taha jätta, mängukogemust saada ja raskeid olukordi läbi teha. Usun, et sellest on igal juhul järgmisteks mängudeks ja turniirideks kasu."