Avaringis vaba olnud Kontaveit kohtus teises ringis puertoricolannast Rio olümpiavõitja Monica Puigiga (WTA 58.), kellega oli siiani omavaheliste mängude seis 1:1. Täna võitis eestlanna pingelise matši tulemusega 6:3, 7:6 (7:4).

Eestlanna kaotas kohe oma esimese pallingugeimi, kuid suutis koheselt tagasi murda. Edasi hoidsid mõlemad mängijad oma servigeime kuni seisuni 3:2 ning siis murdis Kontaveit teistkordselt Puigi pallingu - 4:2. Oma servi hoidmise järel oli eestlannal kaks settpalli, ent puertoricolanna suutis need päästa ja vähendas kaotusnumbrid 3:5-le. Siis pani Kontaveit avasetile punkti, võites neljandalt settpallilt 6:3.

Teist setti alustas Kontaveit kohe murdega ja pääses 2:0 juhtima. Kuigi Puig näitas seejärel südikat mängu, suutis 4:4 viigini jõuda ja viia seti kiiresse lõppmängu, kuulus lõpuks ka teine sett ikkagi Kontaveitile - eestlanna võitis kiire lõppmängu 7:4.

Kontaveit lõi tund ja 37 minutit kestnud mängus neli ässa, tegi kaks topeltviga ja realiseeris seitsmest murdepallist neli. Kuue topeltveaga patustanud Puig sai murdevõimalusi viis ja kasutas neist ära kolm. Matši üldpunktid jäid eestlanna kasuks 84:66.

Kolmandas ringis tuleb Kontaveiti vastane paarist Anastasija Sevastova (WTA 11.) - Madison Brengle (WTA 96.)

Kanepi andis lahingu

Kaia Kanepi (WTA 86.) pidi teises ringis tunnistama sakslanna Julia Görgesi 6:3, 2:6, 6:3 paremust. Kaks tundi ja kolm minutit kestnud matšis lõi eestlanna 4 serviässa sakslanna 7 vastu, topeltvigu kogunes Kanepil 3, Görgesil 6. Esimese servi õnnestumise protsent oli Kanepil koguni 75% (vastasel 55%) ja esimeselt servilt võitis ta 60% punktidest (Görges 62%), kuid saatuslikuks võis saada madal teise servi punktide protsent 35 (Görges 51).

10-st murdepallist realiseeris Kanepi 4, Görges 11-st 5. Kõikidest punktidest võitis Görges 91 ja Kanepi 86.

Esimeses setis murdis Görges kohe alguses Kanepi servi ning tegi seda veel ka seti viimases geimis. Kanepi vastas vägevalt, minnes teises setis kolme servimurdega 5:0 ette, Görges suutis veel 5:1 peal eestlanna murda, kuid sett kuulus siiski Kanepile 6:2. Ka kolmandat setti alustas Kanepi servimurdega, kuid kahte järgmist enda pallingut hoida ei suutnud. Görges juhtis 4:1 ning kuni lõpuni enam servimurdeid ei nähtud.