Esimeses setis pääses Kontaveit 1:1 viigiseisult servimurdega ette, kuid kohe järgmises geimis suutis Pliškova omapoolse murdega vastata. 3:3 seisult suutis tšehhitar võita kolm geimi järjest, kui hoidis kõigepealt enda servi, murdis seejärel eestlanna pallingu ning lõpetuseks võitis taas oma geimi, päästes seejuures kaks Kontaveiti murdepalli.

Teine sett jätkus sealt, kus esimene pooleli jäi, kui Pliškova murdis alustuseks eestlanna pallingu ja võitis veel seejärel oma servi. Kontaveit suutis aga setti tagasi tulla ning võitis omakorda järjest kolm geimi, pääsedes 3:2 ette.

Sett möödus tasavägiselt seisuni 5:5, kuid seejärel võttis Pliškova oma, võites kaks geimi järjest. 27-aastase Pliškova võidunumbriteks üks tund ja 19 minutit kestnud kohtumises jäid 6:3, 7:5.

Serviässasid sai Kontaveit kirja viis, Pliškova kuus. Topeltvigu tegi eestlanna kolm ja tšehhitar neli. Vahe tuli aga sisse esimese servi pealt võidetud punktides, kui Pliškova võitis 80% nendest ja Kontaveit vaid 58%.

"Serv oli võtmetähtsusega. Pidin esimese servi kindlasti sisse saama, sest Kontaveitil oli ohtlik tõrje," võttis mängu kokku Pliškova. "Teises setis tõstis Kontaveit oma taset, kuid ma suutsin jätkata enesekindlalt. Hoidsin oma servi ja näitasin head taset."

Pliškova kohtub veerandfinaalis hollandlanna Kiki Bertensi (WTA 5.) ja Kanadast pärit Bianca Vanessa Andreescu (WTA 27.) vahelise kohtumise võitjaga.

Kontaveidi jaoks pole Toronto turniir veel läbi, sest ta võtab osa ka paarismängust, kus on ta jõudnud teise ringi koos Timea Babosiga, kusjuures kohtumine peetakse juba täna õhtul.

ENNE MÄNGU:

Kontaveit alistas kolmandasse ringi jõudmiseks esmalt maratonmatšis Maria Šarapova ning sai seejärel eile avaseti võitmise järel loobumisvõidu Carla Suarez Navarrolt. Pliškova oli samal ajal avaringis mängust prii, teises ringis oli ta kolmes setis üle ameeriklannast Alison Riske'ist (WTA 37.).

Pliškova ja Kontaveit on varem omavahel kohtunud kahel korral: eelmisel aastal Stuttgardi saviliival sai Pliškova kindla 6:4, 6:2 võidu, tänavu Indian Wellsis olid tšehhitari võidunumbriteks 7:6, 4:6, 6:2.

Pliškova ja Kontaveidi mängu võitja läheb veerandfinaalis vastamisi kas Kiki Bertensi (WTA 5.) või Bianca Andreescuga (WTA 27.).

Eesti aja järgi täna õhtupoolikul kell 18 algavat kohtumist näitab Delfi TV otsepildis.

Täna tuleb Kontaveit lisaks platsile ka paarismängus, kui koos Timea Babosiga ollakse teise ringi matšis vastamisi.