Kontaveit lõi kohtumise jooksul neli serviässa, sakslanna kontole jäi kaks ässa. Topeltvigu tegid mõlemad kaks.

Kontaveidi esimese servi õnnestumise protsent oli 68. Friedsamil 74. Esimeselt servilt võitis eestlanna 66 protsenti punktidest ning vastane 73 %. Teiselt servilt oli vahe veel suurem. Kontaveit võitis ainult 44 protsenti punktidest ning Friedsam 71 protsenti.

Kontaveit kasutas kahest murdepallist ära ühe ning Friedsam seitsmest kolm. Kontaveit suutis ainsa servimurde teha teises setis 2:5 kaotusseisus olles.

Kõikidest pallivahetustest võitis Kontaveit 50 ning Friedsam 64.

Järgmisena osaleb Kontaveit aasta kolmandal suure slämmi turniiril Wimbledonis.

ENNE MÄNGU:

5. väljaku teise kohtumisena on kavas 16. asetusega Kontaveidi mäng sakslanna Anna Lena Friedsamiga, kes 2016. aastal jõudis edetabelis 45. reale, kuid on pika vigastusperioodi tõttu hetkel 356. kohal.

Esimene mäng 5. väljakul algab Eesti aja järgi kell 13. Kontaveidi ja Friedsami kohtumise eeldatavaks algusajaks võib seega ennustada 14.30.

Sama väljaku neljandaks mänguks on paigutatud Kontaveidi ja venelanna Darja Kasatkina paarismängu avaringi matš USA-Venemaa paari Raquel Atawo - Vera Zvonareva vahel, mis esmaspäeval Kontaveidi ja Kasatkina poolt vaadatuna seisul 2:6, 6:5 pooleli jäi. Atawo ja Zvonareva hakkavad servima, et viia sett kiiresse lõppmängu.

Delfi TV näitab Kontaveidi üksikmängust otseülekannet.

Friedsam keerulisest õlavigastusest taastunud

Kontaveit ja Friedsam on varem kohtunud vaid korra. Too kohtumine leidis aset 2016. aastal samas paigas, kui Friedsam maailma 58. reketina alistas 96. real paiknenud eestlanna 6:7 (3), 6:4, 6:4. Tegemist oli põhitabeli esimese ringiga, kuhu Kontaveit pääses läbi kvalifikatsiooni nn "õnneliku kaotajana".

Friedsami viimaseid hooaegu on varjutanud keeruline õlavigastus. Viimase täishooaja pidas ta 2015. aastal. Järgmisel aastal tuli ta pärast Wimbledoni väljakule aga vaid kaheks kohtumiseks ning käis siis õlalõikusel, olles just murdnud maailma TOP50-sse. 2017. aasta septembris naasis ta võistlustele vaid viieks turniiriks, võites Suurbritannias kvalifikatsioonist alustades 25 000-dollarilise ITF-i mõõduvõtu.

2018. aastal, enne teist õlaoperatsiooni nähti teda vaid kolmel turniiril, millest viimasele, Australian Openile pääses ta peale vigastuseelse edetabelikohaga. Tänavuse aasta alguses võttis ta end ridamisi turniiridel maha, kuni ilmus lõpuks välja veebruari lõpus ITF-i turniiril Altenkirchenis. French Openi jättis Friedsam vahele, kuna tahtis vigastuseelset edetabelikohta kasutada Wimbledonis. Praeguseks peaks sakslanna õlavigastusest taastunud olema.

Mai lõpus pidas Friedsam Nürnbergi veerandfinaalis maha 2019. aasta pikima naisüksikmängu, kaotades kasahhitarile Julia Putintsevale 3 tundi ja 21 minutit kestnud maratonmatši 5:7, 7:6 (5), 6:7 (2).

Eastbourne'i turniiri avaringis sai ta kindla 6:2, 6:2 võidu itaallanna Fiona Ferro (WTA 99.) üle.