Kanepi alistas teel neljanda WTA turniirivõiduni Dominika Cibulkova (WTA 16.), Jana Cepelova (WTA 75.), Varvara Lepchenko (WTA 29.), Jamie Hamptoni (WTA 68.) ja finaalis Shuai Pengi (WTA 34.). Võimalik taaskohtumine Caroline Wozniackiga jäi ära, sest taanlannast endine esireket piirdus Brüsselis ühe matšiga ja langes teises ringis.

Margus, palju sa ise Kaia Kanepi Brüsseli matše nägid ning mis sa arvad, kas Kanepi mängib praegu oma tipptasemel ehk sama hästi, kui ta oli 15. reket?

Vaatasin nii palju kui võimalust oli, nägin pea tervet esimese ringi kohtumist Cibulkovaga, veerandfinaali Lepchenkoga ja finaali hiinlanna Pengi vastu vaatasin otsast lõpuni.

Kaia pole veel päris oma karjääri parimal tasemel, aga ei jää sellest ka väga kaugele. Arvestada tuleb kindlasti ka äsjase pika võistluspausiga. Naasmine WTA karusselli on olnud ehk oodatust paremgi, aga arenguruumi on igas aspektis iseenesestmõistetavalt Kaial veel kuhjaga. Nii Lepchenko kui ka Pengi vastu oleks pidanud võidud tulema kindlamini, aga kodus tugitoolis istudes on muidugi hea targutada.

Kuhu suunas Kanepi mäng on muutunud võrreldes näiteks eelmise aastaga enne vigastuspausi?

Taktikalise poole pealt ei ole Kaia mäng eriti muutunud. Ennekõike hakkab aga silma, et Kaia on ülimalt heas füüsilises vormis, ta liikumine platsil on kahtlemata kõvasti paranenud. Löögid on ehk jäänud isegi pisut pehmemaks, aga mäng tervikuna on muutunud oluliselt küpsemaks ja kannatlikumaks, ilma hea liikumiseta peaks mängima rohkem a la "kas käsi kullas, või reket mullas" stiilis, ehk riskima rohkem. Kindlasti oli Brüsselis kõigil mängijatel mentaalselt oma mängudeks väga raske valmistuda, sest ükski päev ei teadnud ju ette, kas üldse platsile pääseb ja millal. Selline "kudemine" on äärmiselt närvesööv ning igavavõitu tegevus. Kaheks mänguks päevas pole samuti kerge ennast häälestada ja positiivset toonust üleval hoida. Selles osas ei tohi kindlasti alahinnata Märten Tamla ja Kristjan Prüüsi tegemisi, sellises olukorras on mängija jaoks kõige olulisem omada professionaalset ja teinekord humoorikatki taustajõudu, et kogu olemine võistluspaigas haigutavaks rutiiniks ei muutuks.

Oled sa nõus, et Kaia tegelikust tasemest ei saanud me täit pilti, kuna täiesti maailmaklassi nimedest võitis ta esimesel päeval vaid Cibulkovat?

Nii ja naa. Turniire on aasta jooksul palju ja tõelised tipud igal nädalal kaasa ei tee. Kaia polnud ju ise sel turniiril paigutatudki, seega oli tase Brüsseli turniiril ikkagi suhteliselt hea ja ühtlane.

Mida võiks Kaiast oodata Pariisis kogu tema tabelipoolt arvestades? Kas lõpuks on lootust ka veerandfinaalist üle saada?

Pariisis tuleb võtta matš korraga, tabelit väga kaugele pole mõtet ega saagi ette prognoosida. Avaringis Klara Zakopalova on täiesti võidetav, loos oli selles suhtes hea. Iseasi kui palju füüsilist ja mentaalset jõudu ja värskust jäi Kaial Brüsselisse. Veerandfinaal on alles mägede taga, aga võimatu missioon taaskord esikaheksa kohta püüda kindlasti ei ole.

Kas Brüsseli turniirivõiduga saaks mingeid paralleele tuua Brisbane'i võiduga Australian Openi eel? Kuidas selline triumf enne suurt slämmi tennisistile mõjuda võib? Kuidas see meid, televaatajaid mõjutada võiks?

Lootused on nüüd kindlasti suuremad kui nad enne olid. Iga turniirivõit mõjub sportlasele hästi, selles pole kahtlust. Eks ta nii Kaial endal kui ka meil kruvib ootused taaskord ülimalt kõrgele. Brisbane'is mängis Kaia kindlasti paremini kui sel nädalal Brüsselis, aga lõppude lõpuks on võit ikkagi võit. Pariisis ei oma eelnev turniirivõit siiski kuigi suurt tähtsust. Nagu mainisin, siis Roland Garrosil tuleb võtta mäng korraga, kõigil on turniiri võiduks vaja alistada 7 vastast, olenemata eelmiste nädalate tulemustest. Igatahes, pöidlad pihku ja Kaiale ning Jürgenile kaasa elama!