Kehvem edetabelikoht aga ei tähenda, et 2010. aastal New Yorgis veerandfinaali jõudnud Kanepil täna kerge oleks. "Edetabelikohta vaadates tundub, et Kaia sai hea loosi, kuid tegemist on väga kogenud mängijaga, kes on osav, väle ja visa võitleja. Kerget mängu kindlasti ei tule," arvab tenniseekspert ja Viasat Sport Balticu kommentaator Margus Uba.

"Kaia vorm on kindlasti suur küsimärk, kuna ühtegi eelturniiri ta ei mänginud," jätkab Uba ning selgitab, miks Kanepi USA-sse alles eelmise nädala algul lendas ning eelturniiridest loobus. "Ma tean niipalju, et nad vaatasid treener Märten Tamlaga enne USA turneed võistluskalendri üle ja kuna nad tahavad pärast US Openit veel ka Aasias mängida, pidasid nad targemaks Cincinnatisse ja Kanadasse mitte minna. Nende suurem eesmärk on tänavu aasta vigastusteta lõpetada."

Uba sõnul on US Openi suurfavoriit Serena Williams, kuid tema viimast finaali Cincinnatis valgevenelanna Victoria Azarenkaga vaadates pole veel midagi kindlat. "Kuna Šarapova võttis ka ennast turniirilt maha, on Williams ja Azarenka suurfavoriidid," ütleb Uba.

Zopp vs Granollers

Meestest pakub Uba US Openi võitjaks Rafael Nadali. "Favoriit on kindlasti Nadal, sest ta pole sel aastal ühtegi mängu kõvakattel kaotanud. Ta on mentaalselt niivõrd tugev, et ma ei näe kedagi, kes talle parem viiest kohtumises vastu võiks saada. Üllatusi võib muidugi tulla, aga praegu ma eeldan, et Nadal jõuab finaali tabeli alumisest osast ja üleval teevad sotid selgeks Djokovic ja Murray," lisas Uba.

Mida ennustada aga homme Jürgen Zoppile (ATP 256.) mängus hispaanlase Marcel Granollersi (ATP 43.) vastu? "Zopi vorm on Harju keskmine. Mentaalselt on tal kindlasti pärast vigastuspausi raske, aga ta teab, et eelmisel aastal ta US Openil ühe ringi võitis (Uzbekistani tennisisti Denis Istominit võitis Zopp neljas setis - toim) ning sealt on tal palju punkte kaitsta. Mängupraktikat tal palju pole, aga niipalju kui ma ta Tampere Challengeri ja Kaasani mänge vaatasin, jätab ta sümpaatse mulje. Granollers on favoriit, sellest ei saa üle ega ümber, aga heal päeval annab Zopp talle lahingu. Natuke sportlikku õnne vaja ja kui saab tuule tiibadesse, tuleb hea mäng," arvab Uba, et Granollers on üks nendest esiviiekümne mängijatest, kelle vastu võiks eestlasel šanssi olla.