Tasavägise avaseti kallutas 22-aastane tšehhitar enda kasuks kiires lõppmängus, võites selle 9:7. Teises setis mängis Muchova väga enesekindlalt ning jõudis otsustava murdeni kaheksandas geimis. Seisul 3:5 jõudis küll Kontaveit kahe murdepallini, kuid kumbagi neist realiseerida ei suutnud.

Muchova lõi viis ässa Kontaveiti kolme vastu ning teenis 11 murdepalli, millest realiseeris kaks. Eestlanna kasutas oma viiest murdevõimalusest ära ühe. Äralööke tegi Kontaveit rohkem (28:23), kuid patustas samas oluliselt suurema arvu lihtvigadega (27:14). Kui tšehhitar sai esimeselt servilt 74% punktidest, siis eestlanna vastav näitaja oli vaid 58%.

Kontaveit kaotas Wimbledonis kolmandas ringis juba kolmas aasta järjest.

Eestlannal oli sealjuures Muchovaga oma kana kitkuda: pisut üle kuu aja tagasi oli just tema see, kes Kontaveidi Prantsusmaa lahtiste esimeses ringis 3:6, 6:2, 6:2 alistas. See oli seni olnud ka kahe tennisisti ainus omavaheline kohtumine.

Nii Kontaveit kui Muchova on kolmandasse ringi jõudmiseks pidanud alistama endast tabelikoha mõttes nõrgemad vastased: Kontaveidil olid nendeks maailma 298. reket Shelby Rogers ja maailma 122. reket Heather Watsoni, Muchoval WTA edetabeli 113. number Aleksandra Krunić ja 85. number Madison Brengle. Brengle oli aga eelnevalt omakorda alistanud 14. asetusega Marketa Vondroušova.

"Omavahelises mängus Prantsusmaal ei olnud minu poolt sellist vaimset jõudu ja eneseusku. Lähen seekord kindlasti agressiivselt mängima ja võitlema ja tunnen ennast palju paremini kui siis. Mäng-mängult olen paremaks läinud ja pean enda sees võitlust ja positiivsust hoidma. Usun, et see mäng on väga võimalik võita," oli Kontaveit pärast teise ringi võitu tänasest matšist rääkides enesekindel.

Varem pole Kontaveit Wimbledonis kolmandast ringist kaugemale jõudnud - täpselt nii kaugele on ta viimasel kahel aastal järjest küündinud. Teistel suure slämmi turniiridel on ta aga kõigil korra neljandasse ringi ehk 16 parema sekka jõudnud.

Kihlveokontorid peavad tänase kohtumise eel soosikuks Kontaveiti - enamjaolt jääb tema võidukoefitsient 1,60 juurde, vastasel 2,40 kanti.

Delfi Sport toob olulised sündmused lugejateni otseblogis kohapealt.