Kanepi alustas avasetti kohe servimurdega, aga Görges suutis omakorda kohe vastata pallingumurdega. Seejärel hoidis sakslanna oma geimi ja murdis uuesti eestlanna servi ja pääses juba 4:1 ette. Sealt alates Kanepi mäng paranes ja ta võitles välja 4:4 viigiseisu.

Görges pääses küll 5:4 ette, aga Kanepi vastas sellele kolme järjestikuse geimivõiduga, mis tõi talle avaseti võidu 7.5.

Teine sett algas mõlemapoolse oma servi hoidmisega. Märgiliseks sai seti kolmas geim, mil servis Görges. Kanepi suutis pikaks veninud geimi võita, saades koguni üheksa murdepalli, millest viimase ta ka ära kasutas. 2:1 juhtima läinud Kanepi sai veel neli geimi järjest ja kindlustas teise seti võiduga kogu matši võidu.

Kanepi ja Görgesi vaheline kohtumine kestis üks tund ja 34 minutit. Kanepi servis kaks ässa, Görges neli. Topeltvigu tegi eestlanna viis sakslanna kolme vastu. Äralööke tegid tennisistid praktiliselt võrdselt, vastavalt 21 ja 22. Kui Kanepi sai kirja 13 sundimata viga, siis Görgesil kogunes neid 31.

Kanepit ootab teises ringis hiinlanna Shuai Zhangi (WTA 50.) ja läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse murdnud Usbekistani tennisist Varvara Lepchenko (WTA 129.) vahelise kohtumise võitja.

ENNE KOHTUMIST:

Kohtumine peetakse 1. väljakul avamänguna ja algab Eesti aja järgi kell 12. Delfi ja Eesti Päevalehe reporter Gunnar Leheste on Pariisis kohapeal ning vahendab 1. väljakul toimuvat juba alates kella 10-st, mil Görges ajakava järgi soojendusele tuleb. Kanepi saab väljakul harjutada pool tundi hiljem.

Kanepi ja Görges on varasemalt omavahel mänginud kuuel korral. Mõlemal on seni kirjas kolm võitu. Viimati mängiti tänavu Indian Wellsis, kus Görges võitis kohtumise 6:3, 2:6, 6:3.

Kanepi on Prantsusmaa lahtistel jõudnud 2008. ja 2012. aastal veerandfinaali. Görges on parimal juhul mänginud 2015. aastal neljandas ringis.

Kanepi ja Görgese duelli võitjat ootab teises ringis hiinlanna Shuai Zhang (WTA 50.) ja läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse murdnud Usbekistani tennisist Varvara Lepchenko (WTA 129.). Kolmandas ringis võiks ees oodata WTA tabelis 13. kohal olev Caroline Wozniacki.