33-aastase Kanepi mäng lagunes avaseti 5:4 eduseisus, kui ta ei suutnud oma pallingugeimi hoida ja kaotas lõpuks kiire lõppmängu 1:7. Teine sett kuulus ameeriklannale juba kindlalt 6:1.

Kanepi lõi tund ja 34 minutit kestnud mängus (sellest avasett 59 minutit) kolm ässa, tegi kaks topeltviga ja realiseeris 11-st murdepallist vaid kolm (27%). Viis ässa löönud 25-aastasel ameeriklannal oli samuti 11 murdevõimalust, millest ta kasutas ära kuus (55%). Tänu teise seti kindlale ülekaalule jäid matši üldpunktid Collinsi kasuks 76:59.

Kanepi alustas avasetti murdega, kuid kaotas kohe oma pallingugeimi otsa. Seti keskel suutis ameeriklanna taas murda ja pääses juhtima 4:2, ent siis võitis Kanepi kolm geimi järjest. Paraku ei suutnud eestlanna siis oma pallingut hoida ja sett läks kiiresse lõppmängu, mida domineeris juba kindlalt ameeriklanna. Teises setis jäi eestlanna kiiresti 0:4 kaotusseisu ega suutnud enam imet teha.

Kui Kanepi oli Charlestonis alistanud lisaks Mertensile avaringis venelanna Veronika Kudermetova (WTA 80.), siis Collins oli üle olnud Madison Brengle'ist (WTA 97.) ja Aliona Bolsova Zadoinovit (WTA 147.). Collinsi karjääri parim tulemus pärineb selle aasta algusest, kui ta jõudis Austraalia lahtistel koguni poolfinaali.