Ferro alustas mängu edukalt, kui murdis kohe alustuseks eestlanna pallingu. Kättevõidetud edu suutis prantslanna hoida ning 4:2 seisul murdis ta taaskord Kontaveiti servi. Lõpuks võitis Ferro 42 minutit kestnud avaseti 6:2.

Teine sett kujunes juba tasavägisemaks. Hea alguse tegi Kontaveit, minnes kiirelt 2:0 ette. Ferro vastas aga omapoolse murdega ning peagi oli seis 2:2. Võrdselt mindi seisuni 3:3, mille järel võitis Kontaveit kaks geimi järjest.

Kontaveit ei suutnud aga edu ära kasutada ning visalt võidelnud Ferro võitis seejärel omakorda neli geimi järjest, saades teises setis võidu numbritega 7:5. Otsustavas geimis suutis Eesti esireket ühe matšpalli ära kaitsta, kuid teist enam mitte. Kokku kestis kohtumine üks tund ja 45 minutit.

Serviässasid sai Kontaveit kirja kaks, Ferro kolm. Topeltvigu tegi eestlanna neli, vastane kaks. Vahe tuleb sisse teise servi õnnestumise protsendist, mis on Kontaveitil 32%, aga Ferrol 54%.

Täispikkuses:


Loe eelvaadet blogi alt:

"Väga hea meel on finaalis olla ja Petra vastu revanš võtta. Mängisin enda arust väga head tennis," rääkis Kontaveit pressikonverentsil, kui oli maailma 15. reketi alistanud numbritega 6:2, 6:4.

"Taktika oli mängida enda mängu, agressiivselt suruda. Tundsin, et tuli päris hästi välja. Olin küllaltki stabiilne. Lõpus võibolla toimus väike kukkumine, keskendumine kadus, aga sain mängu tagasi ja tundsin end väljakul väga mugavalt. See, mis ma tahtsin sinna tegema minna, toimis hästi."

Kontaveit usub, et on sel nädalal tuuliste oludega paremini kohanud kui tema vastased. "Ühelt poolt puhus tagant, teiselt poolt natuke vastu. Olud olid sarnased esimese mänguga. Tunnen, et minu servi mõjutab tuul vähem. Mu vise pole nii kõrge ja suudan oma servi tuule järgi kohandada. Sain sellega hästi hakkama. Kuidas tema selle toime tuli, on mul raske kommenteerida," sõnas ta.

Karjääri esimese WTA turniiri võitis Kontaveit 2017. aastal Hollandis 's-Hertogenboschis, olles siis maailma 49. reket.

Tänane finaal algab Eesti aja järgi kõige varem kell 20.30, aga kui kell 18 algav naiste paarismängu finaal peaks pikale venima, siis pärast seda.